Replies: 18Views: 6,744Started: Jan 10, 2006, 3:23 PM
Bomb Shooter · Jan 10, 2006, 3:23 PM
[Bomb shooter] [Autor: Danijel (crystal ]
[Trenutna verzija: 0.8.7]
[Pravila igre] - Trebate pucati bombe (ako vam bomba "padne" gubite energiju) - Dok igrate vrijeme vam teče (u ovom slučaju povećava) - brzim pritiscima na razmaknicu vrijeme smanjujete(nemojte razvaliti tipkovnicu ) - ako vam vrijeme dodje do kraja gubite dio energije - Kada vam istekne NexLevel bar do kraja idete na drugi level - Prelaskom svakog levela dobivate bonus bodove(kolicina bonus bodova ovisit ce o stanju energije i vremena na kraju zavrsenog levela) - Igra zavrsava kada izgubite svu energiju
To je to (cini mi se...) - sve bugove postajte u ovom topicu
- Hvala svima na pomoci!
btw higscore jos nisam napravio (nece mi raditi ona funkcija u ireni)
Ta dva fajla naravno moraju biti u folderu gdje drzis fajlove od igre koji su za instalaciju..
BUGS: - u novoj partiji igram od petog levela ako sam do tamo dosao prosli partiju - tekst u igri ti cudno titra, neznam jesi li to namjerno napravio jer vidim da negdje titra a negdje ne
p.s. ne kuzim onaj Bar "Vrijeme" onaj najprozirniji / srednji
Post #8 · Jan 11, 2006, 2:55 PM
edifreak wrote:
Hoj
Evo kako ces rijesit problem da ljudi ne moraju skidati irenu da bi ti igra radila.. cini mi se da koristis Inno Setup, ako da onda super.
Ta dva fajla naravno moraju biti u folderu gdje drzis fajlove od igre koji su za instalaciju..
Da koristim taj program - pokusavao sam to nekako napraviti ali nikako nije islo - tnx!
edifreak wrote:
BUGS: - u novoj partiji igram od petog levela ako sam do tamo dosao prosli partiju - tekst u igri ti cudno titra, neznam jesi li to namjerno napravio jer vidim da negdje titra a negdje ne
Ok taj cu bug rijesti! btw tekst namjerno titra - malo sam se igrao efektima u ireni
edifreak wrote:
p.s. ne kuzim onaj Bar "Vrijeme" onaj najprozirniji / srednji
Malo sam ga neobicno napravio - naime kada taj bar dodje do kraja to ji isto kao da je vrijeme potroseno - tako gubis nesto energije
Tnx na komentarima, pomoci!
Post #9 · Jan 30, 2006, 7:56 PM
Edi mozes mi malo objasniti kako koristiti dds fileove i kako ih ubaciti u irenu.
Tnx
Post #10 · Jan 30, 2006, 8:31 PM
Ako imas photoshop rado cu ti objasniti, za ostale programe neznam. (javi koju verziju koristis, trebat ce ti dds plugin koj imozes negdje na netu naci)
Ubacivanje u Irenu je jednako kao i za ostale slike...
Post #11 · Jan 30, 2006, 8:36 PM
edifreak wrote:
Ako imas photoshop rado cu ti objasniti, za ostale programe neznam. (javi koju verziju koristis, trebat ce ti dds plugin koj imozes negdje na netu naci)
Ubacivanje u Irenu je jednako kao i za ostale slike...
Imam photoshop cs2 i imam taj plugin...
Post #12 · Jan 30, 2006, 8:43 PM
Super, napravi novu slike, nek je cijela u bojama. - odaberi TAB channels (pored layers) - dodaj novi - i sada crtaj, sve sto je u njemu bijelo ce taj isti dio od slike biti vidljiv u Ireni, najveci gust u svemu tomu je sto mozes raditi dobre efekte sa poluprozirnoscu npr. smoke, fire... - odi nazat na layers, kada zavrsis sa svim crtanjem stavi Flaten Image - SaveAs, .dds - Odaberi 'No MIpmaps - Save format 'DXT5' - Save! (ako ti ne nudi save to znaci da ti je kriva velicina slike, mora biti ^2 npr. 32x32, 64x128, ...) - Odi u irenu, loadiraj sliku ko svaku drugu i crtaj ju na ekran, to je to, uzivaj!
Ako me nisi skuzio (zurio sam se) ili imas nekih problema samo javi!
Post #13 · Jan 30, 2006, 8:48 PM
edifreak wrote:
Super, napravi novu slike, nek je cijela u bojama. - odaberi TAB channels (pored layers) - dodaj novi - i sada crtaj, sve sto je u njemu bijelo ce taj isti dio od slike biti vidljiv u Ireni, najveci gust u svemu tomu je sto mozes raditi dobre efekte sa poluprozirnoscu npr. smoke, fire... - odi nazat na layers, kada zavrsis sa svim crtanjem stavi Flaten Image - SaveAs, .dds - Odaberi 'No MIpmaps - Save format 'DXT5' - Save! (ako ti ne nudi save to znaci da ti je kriva velicina slike, mora biti ^2 npr. 32x32, 64x128, ...) - Odi u irenu, loadiraj sliku ko svaku drugu i crtaj ju na ekran, to je to, uzivaj!
Ako me nisi skuzio (zurio sam se) ili imas nekih problema samo javi!
Super, hvala
Post #14 · Jan 31, 2006, 8:03 PM
Ej edi ako mozes na brzinu kako pozvat particle efekte u i2d - znam da i2d ne podrzava particle ali kako ih pozvati a da ne trebam deklarirati dx, d3d i sl.
Tnx
Post #15 · Feb 1, 2006, 12:29 AM
Auf tesko sad ovako... trazis cijele funkcije ili? Sve mi je u jednom Type-u ali praniram napraviti potpuno novi i brzi sustav kojeg je lakse podesiti - lol, ma sta ja ovo govorim kada nitko nije vidio ni trenutni sustav..
Post #16 · Feb 2, 2006, 10:21 AM
Mozes kopirat dio koda di to koristis ili nesto sl. da vidim kako bih to mogao upotrijebiti u igri?
Post #17 · Feb 2, 2006, 10:32 AM
To mi je malo razbacano zato jos i nije u Ireni do kraja. Ajde evo pa probaj skuzit: (DXT.Particle je slika sa particle efektima, to mozes zamjenit sa nekom svojoj slikom bed beda)
[vb]' ? PARTICLES Type Particles ? ?Timer ? ? ? ? ? As Single ? ?TimerSpeed ? ? ?As Single ? ?TimerFadeSpeed ?As Single ? ?pType ? ? ? ? ? As Integer ? ?X ? ? ? ? ? ? ? As Single ? ?Y ? ? ? ? ? ? ? As Single ? ?SpeedRotation ? As Single ? ?Angle ? ? ? ? ? As Single ? ?AngleMoveTo ? ? As Single ? ?Speed ? ? ? ? ? As Single ? ?ZoomSpeed ? ? ? As Single ? ?ZoomCurrent ? ? As Single End Type Public Particles(200) As Particles Public ParticleCount As Single[/vb]
I particle efekt pozivam na ovaj nacin, npr. za bacanje krvi iz zombija u zadnjoj igri sto ju zavrsavamo: Particle 2!, Zombie(tmpLoop).X - 7, Zombie(tmpLoop).Y - 7, Rnd * 360, 1, 50, , , 1, -1
Post #18 · Feb 2, 2006, 10:43 AM
Puno hvala!
Post #19 · Feb 2, 2006, 10:47 AM
E da, zaboravio sam ti reci da taj PARTICLE FUNCTION pozivas u mail loop-u tj. zajedno as renderom. (Call Particle) A kad kreiras isto samo Particle i ono gore sto sam zadnje reko u proslom postu...
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅