Zavrsne ideje vezane za auto?

Replies: 24 Views: 148 Started: Jan 27, 2006, 12:20 PM
Zavrsne ideje vezane za auto? · Jan 27, 2006, 12:20 PM
Prije nego pocnem raditi tipa kad izadje iz auta treba osmisliti i napraviti sve sto ima veze s istim (autom).
Tip izlazi iz auta automatski prije eksplozije (HP=0), eksplozija auta pokolje sve zombije na ekranu (ne mapi) tako da se ima vremena pobjec od bagre zombija.

Znaci, ono sto sam jos mislio ubaciti:
- Crate, drvena kutija u kojoj je instant fix. Fix se dobija tako da se autom razbije kutija, ako se neide dovoljno brzo kutija se odgurava (?).
Trabe mi jos (jednostavnih) ideja sta moze biti u kutijama.
- Sa CTRL da ispustis minu, kada zombi stane na minu razleti se on i svi oko njega.
- HoverMine, dolaze od van ekrana i prate te, kad su blizu pocnu beep-ati i grunu tebe/zombije u blizini.

Jos ideja?
Post #2 · Jan 27, 2006, 2:18 PM
- Da se krv i tragovi guma du?e zadr?u na cesti
- Jedna kutija sa satom da se zaustavi vrijeme na 20sec
- Kutija s gorivom (20 l extra)
- Na jedan gumb staviti da se mo?e ispustit gorivo po putu pa da zombiji unutar lokve goriva full sporo idu
- Da se auto od?ulja kad se potegne ručna (ovako samo stane)
Post #3 · Jan 28, 2006, 2:25 PM
Tip izlazi iz auta automatski prije eksplozije (HP=0), eksplozija auta pokolje sve zombije na ekranu (ne mapi) tako da se ima vremena pobjec od bagre zombija.

(ovdje ne mislim na realu) da izlazi s lijeve strane auta, i mozda da treba pobjeci od auta prije nego sto grune (da se ne zapali), recimo ako tip je sam skuzio da mu auto vise ne ide nikamo i izlazi iz auta a na tebi je da reagiras - da se odmaknes :) jer ako ne se mozes pridruzit zombijima na vatrometu.

Crate, drvena kutija u kojoj je instant fix. Fix se dobija tako da se autom razbije kutija, ako se neide dovoljno brzo kutija se odgurava (?).

hmm bi mogao napravit da padaju kutije sa neba (avion ih ispusti) pa da neke kutije ako su drvene se razbiju o tlo (i zombije isto) a da ima i metalnih koje se rijetko razbiju, poklope zombije, (poslije tip kad izadje iz auta moze sluzit ih kao cover) pa ih treba vise puta lupit da se otvore ili otvorit ih s tipom (samo dodje do njih)

to mozes napravit s prikazivanjem sitne sjene u stretch i s smanjivanjem kutije u orginal velicinu (ala GTA 1, 2)

ako vam je preglupo to s avionom oda da netko s strane mape (random) ubacuje kutije preko skipe traps unutra (random fall, hit zombies) [samo vidis da odnekuda ih bacaju, ali ne vidis tko]

sta bi jos moglo bit u kutiji ? pa moze bit fix za auto, health za tipa, municija za tipa / auto (da malo produlji vijek trajanja igre :lol:)
Post #4 · Jan 30, 2006, 3:31 PM
> Mate: Da se krv i tragovi guma du?e zadr?u na cesti
Vec sam od prije napravio jedan sustav nestajanja sprite-ova/particle-a na stazi. Igra pocne stekat ako je previse detalja. Napravio sam da krv/tragovi/lesevi/... koji se trenutno vide na ekranu nestaju jaako sporo, ali dok su van ekrana da nestaju brzo jer se ionako ne vise - ali opet to brzo nije tako brzo, stoje svi tragovi dosta dugo.

> Mate: Na jedan gumb staviti da se mo?e ispustit gorivo po putu pa da zombiji unutar lokve goriva full sporo idu
Nije nesto ideja, zombija ima milijon sa svih strana, par lokvica ih nece zaustavit sve, onaj novi bonus "Freze" je super

> Mate: Da se auto od?ulja kad se potegne ručna (ovako samo stane)
Ne kuzim, vec sam napravio da klizi, kada lupis rucnu treba proci jos par metara + tragovi guma da stane. Ako lupis kocnicu treba mu duplo vise da stane bez tragova guma.

> Zola: izlazi iz auta a na tebi je da reagiras - da se odmaknes
Bas sam zato rekao da eksplozija sve na ekranu pobije osim tebe da se imas gdje kretati, jer kad ti je auto pri kraju vec ih je milijon oko tebe i ako mislis izaci puno prije eksplozije nema sanse da prezivis 5sec. O ovakvim idejama cemo kasnije, sada jos pricamo o igrivosti u autu.

> Zola: napravit da padaju kutije sa neba
Pre komplicirano za napraviti, izgubio bih cijeli dan na tome a efekt koji se sigurno nebi ni vidio jer se vec sada Crate stvori negdje random na parkiralistu i tko ce skuzit kako je dosao ;)

Ostale ideje koje nisam komentirao sam napravio u igri. Hvala na idejama i kritikama!

- Onu moju ideju o minama bih mozda zaenmario, par ma vraga par, masu puta sam dosao u temptation da lupim CTRL kao neki Save, da svi oko mene padnu na pod mrtvi, pol ekrana. To bih mogao izvesti kao nekim malim bombicama koje mozes dobiti iz Crate/kutije, pa kao u ginku da desno sitne ikone - vizualni broj bombi. Sta mislite? (Quote me: CTRL BOMB IDEA)

- U sljedecoj verziji radim mitraljeze koji su naslonjeni na autu pa sa crtl ili nekom drugom tipkom mozes pucati po zombijima koji su ti na putu. Municija bi se dobivala kroz kutije/crate ali neznam kako da napravim da igrac dobije te mitraljeze in the first place.. ili da stavim jedan od samog pocetka na krov? (Quote me: ROOF MACHINEGUN)
Post #5 · Jan 31, 2006, 10:15 AM
Ocito niste vidjeli ovaj gore reply, javite mi sta mislite, sto hitnije mi trebaju kvalitetno razradjene ideje jer zelim spizdit ZD sto prije.
Post #6 · Jan 31, 2006, 12:44 PM
@Edi
Samo da ti napomenem, jer ne znam da li si samo krivo napisao...u vezi onog "freze" efekta...uglavnom pise se "freeze"...samo napominjem da ne bi morao kasnije ispravljati to u igri, ako si krivo napisao...sve u najboljoj namjeri! (:
Post #7 · Jan 31, 2006, 3:28 PM
CTRL BOMB IDEA: Odlična ideja
ROOF MACHINEGUN IDEA: Jo? bolja ideja... stavi odma na početku dva sa strane (na svaka vrata po jedan) :thumbsup:
Post #8 · Jan 31, 2006, 6:17 PM
Odmah sa pocetkom igranja?

Zanimljivo, mogo bi onda napraviti da dole gdje je energija od auta da je isto tako i slikica svakog machine gun-a i kada se uniste da otpadnu s auta..? :D uuu jebeno!

E i jos jedna stvar, ako je CRTL za bombu, sta je za pucanje.. bolje da je CTRL za pucanje a ALT za bombu?
Post #9 · Jan 31, 2006, 6:46 PM
Da, ctrl se ipak vise koristi.
Post #10 · Jan 31, 2006, 8:42 PM
sviđaju mi se obe ideje i mislim da odma na pocetku mozes stavit 2 machineguna, samo ne znam kako ce igrac ciljat. :D

edifreak wrote:
kada se uniste da otpadnu s auta..?

ali onda bi se trebali fixat s autom? ili da ih ponovo skupis u crateu?
ili da se popravljaju kao i ostali dijelovi auta sve dok se ne dogodi da se kompletno uniste i onda ti je finito sa machinegunom.
mislim da je ok ctrl za pucanje to je nekako standardno :cool:
Post #11 · Jan 31, 2006, 8:48 PM
samo ne znam kako ce igrac ciljat

Ne treba se ciljat, neka puca samo ravno i gotovo :cool:
Post #12 · Feb 1, 2006, 12:42 AM
Da da, nece se ciljat. Bilo bi malo glupo da u Crate-u dobijes novi Machinegun ali da - slazem se za popravljanje istog dokle god ne otpadne.
Pri kraju energije da se objesi tj. visi i random puca u stranu jer se ljulja na vratima auta, kao da visi na ?ici :)
Kada odpadne nastavit ce pucat sam od sebe dok ne potrosi municiju koja je u njemu, odguravat ce se od inercije.

Znaci idu oba machinegun-a na pocetku vec i pucat ce se sa CRTL.

Jedino neznam jos tocno kako ce se dobivat municija .. izprva sam mislio da se random stvara na nivou negdje gdje ne vidis stvaranje, da ih je uvjek 10 na nivou. Slika = veliki metak. Kad pokupis dobijes cca.100 metaka.
Post #13 · Feb 1, 2006, 1:24 AM
Da da, nece se ciljat. Bilo bi malo glupo da u Crate-u dobijes novi Machinegun ali da - slazem se za popravljanje istog dokle god ne otpadne.
Pri kraju energije da se objesi tj. visi i random puca u stranu jer se ljulja na vratima auta, kao da visi na ?ici
Kada odpadne nastavit ce pucat sam od sebe dok ne potrosi municiju koja je u njemu, odguravat ce se od inercije.

Mislin da je najbolje da na startu ima? po jedan sa svake strane, i ne treba visit kad se o?teti (nepotrebne komplikacije) nego kad zombiji previ?e puta "dotaknu" machinegun da ona otpadne, i da se vi?e ne mo?e vratit, a metci da se dobijaju u crateovima i barem po 200, a kad otpadnu mitraljezi da vise nema bonus metaka u crateovima :shifty: :shifty:
Post #14 · Feb 7, 2006, 11:01 AM
Ovo je prava mala muka, uglavnom trebam jos neke detekcije napraviti i onda ce bullets jednako raditi tko god pucao iz njih :D moram mislit unaprijed!

User posted image
Post #15 · Feb 8, 2006, 12:45 AM
Dok zavrsavam sve vezano uz gane koje su sa starne - sam mislio da popricamo o ideji koja mi je danas pala na pamet.

Mislio sam da stavimo jos jedan minigun na krov auta, on se automatski rotira te uvjek cilja u najblizeg, brzina rotacije je osrednje brzine tako da nije ono ultra koristan ali dobro dodje.

Sta kazete?
Post #16 · Feb 8, 2006, 1:30 AM
Malo baca na pretjerivanje. Bolje je ko neki rocket launcher koji je ustvari ko mala atomska, samo centar eksplozije nije auto nego malo dalje di se ispali. Ne pomete cijeli ekran ko atomska.
Post #17 · Feb 8, 2006, 1:38 AM
Ma mozda ipak reci dosta sa autom sta kazes? Nego radije da dodamo jos jednu prijetnju autu - mislim da to ful fali?

Prije sam spominjao Hover-Mine koje dolaze od van ekrana i idu na tebe, pocnu bipat kada ti se priblize i grunu za 2sec. ?

Ideje?
Post #18 · Feb 8, 2006, 1:46 AM
Sad sam se sjetio one struje ko u carmagedonu, pricali smo o tome ako se sjecas.
Prijetnje... Vise zombija (jesam ti poslo zombija sta sam podebljo, sav sam zbunjen?), drugi auto, al to je vjerojatno tesko sad za napravit.
Moglo bi hover mine, al da pasu uz teren, bojim se da bi izgledale ko da ne pripadaju tamo.
Mozda neki super zombi, nesto ko boss koji se pojavi tu i tamo, da ima specifican zvuk koji ti utjera strah u kosti, radi masu stete, al otide poslije nekog vremena. Ako ga zakoljes dobijes specijalni bonus, 100% repair, sta ja znam.
Zamisljam ga veceg od ostalih zombija, a i fora bi bilo da bude neko horor muzika kad se macak pojavi.
Post #19 · Feb 8, 2006, 3:13 AM
skinuo sam zip ali sam preumoran da probam.. budem sigurno cim se probudim, a i da prekomentiram Nixovu ideju, oduvijek mi se svidjao old school -- Carmaggedon zakon multy igra !
Post #20 · Feb 8, 2006, 10:34 AM
Da dad da skroz sam zaboravio na tu struju, ajd pokusat cu jos i to napravita.. zamisli vec imam u todo listi:
- BonusCrate: Electricity
Na par sekundi grom iz auta pukne najblizeg zombija
Vise gromova odjednom, mozda do 5 (super efekt kroz rulju)
Grom je 64x i stvara se kroz svaki frame prema zombiju (5 slika struje) tako
da nije instant i da se ipak vidi zbog toga

> Nikola: struje ko u carmagedonu
Nema se kako aktivirati dok si u autu, pa sam mislio da dolazi kao Bonus u Crate-u i cim pokupis da kao i FREEZE traje nekih 15sec i struja dere po svima..?

> Nikola: Prijetnje... Vise zombija
Vec ih sada zna biti i do 2000, ovisno o tome koliko dugo igras

> Nikola: jesam ti poslo zombija sta sam podebljo
Nisiiii, saljiiii :)

> Nikola: drugi auto
Ultra tesko, krivo sam startao sa programiranjem igre...

> Nikola: Moglo bi hover mine, al da pasu uz teren, bojim se da bi izgledale ko da ne pripadaju tamo.
Ja se bojim da taj feature prijetnje uopce nece biti zanimljiv ali neznam - mislio sam da se od necega bjezi jer jedino to moze imati brzinu. Ali opet to moze biti problem jer kad je auto pri kraju sa energijom se jedva krece pa bi ga mina odmah nasla i razbila. Neznam, mozda neka smartmine...

> Nikola: Mozda neki super zombi
Cool idea, ovo bi moglo ici definitivno, jedan veliki u koji ako se spucas razbijes skoro pola auta :) zato treba naganjat municiju i upucat ga ako mislis dobiti bonuse koje si ti gore spomenuo... ;) cool crtaj!
Post #21 · Feb 8, 2006, 10:36 AM
DA NE PROĐE NEZAPA?ENO EDIJEV POST

edifreak wrote:
Da dad da skroz sam zaboravio na tu struju, ajd pokusat cu jos i to napravita.. zamisli vec imam u todo listi:
- BonusCrate: Electricity
?Na par sekundi grom iz auta pukne najblizeg zombija
?Vise gromova odjednom, mozda do 5 (super efekt kroz rulju)
?Grom je 64x i stvara se kroz svaki frame prema zombiju (5 slika struje) tako
?da nije instant i da se ipak vidi zbog toga

> Nikola: struje ko u carmagedonu
Nema se kako aktivirati dok si u autu, pa sam mislio da dolazi kao Bonus u Crate-u i cim pokupis da kao i FREEZE traje nekih 15sec i struja dere po svima..?

> Nikola: Prijetnje... Vise zombija

> Nikola: jesam ti poslo zombija sta sam podebljo
Nisiiii, saljiiii :)

> Nikola: drugi auto
Ultra tesko, krivo sam startao sa programiranjem igre...

> Nikola: Moglo bi hover mine, al da pasu uz teren, bojim se da bi izgledale ko da ne pripadaju tamo.
Ja se bojim da taj feature prijetnje uopce nece biti zanimljiv ali neznam - mislio sam da se od necega bjezi jer jedino to moze imati brzinu. Ali opet to moze biti problem jer kad je auto pri kraju sa energijom se jedva krece pa bi ga mina odmah nasla i razbila. Neznam, mozda neka smartmine...

> Nikola: Mozda neki super zombi
Cool idea, ovo bi moglo ici definitivno, jedan veliki u koji ako se spucas razbijes skoro pola auta :) zato treba naganjat municiju i upucat ga ako mislis dobiti bonuse koje si ti gore spomenuo... ;) cool crtaj!

A SAD MOJ POST ;)

Leveli + bossovi + nadogradnje između levela (oklop, brzina, meci...)
Level se pređe nakon određenog broja skupljenih checkpointova, level zavrsava sa bossom (ili svaki 5.)... mozda se moze prec lvl unistavanjem nekog (ogromnog) broja zombija... ili da to samo nosi bonus bodove za nadogradnje.
Eto, tako da ljudi imaju nesto sta ih tjera dalje :)
Hover mine u kasnijim levelima? ?:thumbsup:
Zombiji sa pistoljima i masinkama (kad ih zgazis ostave metke?)

-- EDI --
Volio bih odgovor na svoje i od drugih zato ovo pisem ovdje da se ne skrene.
Ok ideja od J.B.-a ali sam mislio bez levela zbog toga sto ce tip izaci iz auta i njega cemo nabrijavati sa PERKOVIMA i masu oruzja... jer nije cilj poboljsavat auto i nikad ne izaci iz njega - ovako ga iskoristis najbolje sto mozes.
Post #22 · Feb 8, 2006, 1:23 PM
Nikola: Prijetnje... Vise zombija

Mislio sam da fizicki izgledaju drukcije, to cu ja sredit.

- E -
Cim mi posaljes one podebljane budem ih ubacio, cas posla.
Post #23 · Feb 8, 2006, 5:38 PM
Mislio sam da stavimo jos jedan minigun na krov auta, on se automatski rotira te uvjek cilja u najblizeg, brzina rotacije je osrednje brzine tako da nije ono ultra koristan ali dobro dodje.

Sta kazete?

Mislim da nije potrebno, dovoljna su i ova dva :D
Post #24 · Feb 10, 2006, 9:00 PM
hehehe edi, mozda bi moga napravit mali update ovdje
http://forum.generationstars.com/viewtopic.php?t=647

btw gledajuci svu ovu vatru u igri.... pozelim imat flamethrower na krovu auta ili bilo kako.... bar kad player izađe iz auta :D
Post #25 · Feb 13, 2006, 4:54 PM
Bas zato ce sve ovo sto auto sada ima biti dosta jer kada tip izadje iz auta ce biti vise oruzja kao CrimsonLand :D da da i ja vec dosta vremena razmisljam o toj vatri.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in