BIZNIS I DRUZENJE

Replies: 16 Views: 4,607 Started: Jan 30, 2006, 4:50 PM
BIZNIS I DRUZENJE · Jan 30, 2006, 4:50 PM
Neznam zato ali osjetio sam potrebu za ovim topicom.
KOLIKO NAS JE ODVOJIO KOMP od druzenja s ljudima i poslom?
A KOLIKE CE NAS JOS NOVA TEHNOLOGIJA ODVOJITI?......
...ZABITI U STOLAC ILI FOTELJU DOMA..
Dobro neki zaraduju preko kompa ali se zato ne druze..
Ogame je primjer, da smo vec ozbiljno skupa sa mnom zarazeni.
Dobro ne samo Ogame on je primjer.
Volio bih da napisete svoje misljenje na osnovi ove teme...
Post #2 · Jan 30, 2006, 5:05 PM
Slazem se s tobom, kompjuteri nas privise okupiraju i nemozemo bez toga, veca ovisnost od televizije - bolje receno televizija skoro da i ne postoji za neke od nas "geeks" :D

Vise na ovu temu malo kasnije kada dodjem doma iz kafica, evo dorog primjera, od kad imam laptop vise ni kavu ne mogu popiti na miru, bolesno a to primamo tako olako.
Post #3 · Jan 30, 2006, 5:22 PM
Totalno se ne sla?em, radim po 5-6 sati na kompu na dan ali isto osim posla na kući, se nađe vrimena i za nogomet, tenis, izlaske, kave... :middle: :lol:
Post #4 · Feb 1, 2006, 2:22 AM
Netocno s moje strane ja rijetko da igram komp, ali u pitanju o game je istina da sam u zadnje vrijeme cesto u igri , ali to je zato jer me napadaju 17 puta na dan, 24/7 tako da svaka 2-3 sata moram gledat sto se dogadja. A sto se tice TV ne sjecam se kada sam nesto gledao osim Sporta.
Post #5 · Feb 1, 2006, 9:18 AM
mislim da je istina negdje u sredini. kompjuter koristim samo zbog mejla, ovog foruma, prijave ispita, sporadicnog skidanja pjesama. naravno, sluzi kao neiscrpan izvor podataka u vezi moje struke.nista se ne updateira tako brzo kao data baze na netu. zakon izade i ja ga skinem. sve u svemu koristim malo komp, mozda pola ure dnevno. sa druge strane, da nemam komp mislim da ne bih imao nikakav kontakt sa prijateljima i rodbinom. moze se reci da komp utijece na drustvene odnose: ponekad unistavajuci ih, a ponekad stvarajuci ih.
Post #6 · Feb 1, 2006, 10:13 AM
Potpuno se slazem.
Post #7 · Feb 1, 2006, 10:16 AM
Dakle bitno je kako koristit racunalo. Hocu reci nije krivo racunalo i tehnologija, nego mi zbog nacina naseg koristenja. Valjda... :-?

Ovo razmisljanje ne vrijedi za sve stvari, primjerice drogu. Ovdje i proizvodjaci snose dio odgovornosti, odnosno trebali bi. Valjda... :-?

:lol: :lol:
Post #8 · Feb 2, 2006, 4:28 PM
Firedule wrote:
Dakle bitno je kako koristit racunalo. Hocu reci nije krivo racunalo i tehnologija, nego mi zbog nacina naseg koristenja. Valjda... :-?

Ovo razmisljanje ne vrijedi za sve stvari, primjerice drogu. Ovdje i proizvodjaci snose dio odgovornosti, odnosno trebali bi. Valjda... :-?

:lol: :lol:

Sorry ali nisam dovoljno skuzio
Post #9 · Feb 2, 2006, 5:42 PM
Uh... :lol:
Post #10 · Feb 2, 2006, 6:22 PM
vjerovatno imas pravo, dule. nije oruzje krivo sto je ubojica ubio vec sam ubojica.jedini je problem taj sto nam se tenologija namece posrednistvom covjeka. nemam mogucnost izbora. moram koristiti net. taj se autoritativni namet osjeti u trenutku kada ne mozes prijaviti ispit usmeno ili papirom vec samo i iskljucivo preko neta. ono sto zelim reci je sljedece: imas fiktivnu mogucnost odabira koristenja tehnologije ili ne, ali cijena koju ces platiti ako izaberes ne koristiti tehnologiju je neka vrsta izolacije koja nerijetko svrsava izopcenjem u ambijentu posla, zabave, druzenja, itd... zamisli covjeka koji ne zna koristiti word. nece nikada, ali nikada, dobiti posla. ali, pitanje je sad, zasto koristiti word kada mogu pisati rukom? mozda bi tu dimenziju trebalo analizirati.
Post #11 · Feb 3, 2006, 5:13 PM
Mislim ja bez kompa mozda nebih mogao zivjeti ,glupo zvuci ali to je tako.......Mene svaki novi oblik tehnologije bio komp. ili opcenito sve, razveseli ,ne bas da skacem od srece nego dok ne istrazim i dok ne prokuzim nesto novo u tom svijetu nisam na miru..........
A za word?
Post #12 · Feb 3, 2006, 11:20 PM
Moj najveci problem je kod kompa sto previse toga pokusavam isprobati i nauciti .. ne znam, mozda mi je psiha ako nesto ne izostavim, ne probam i to da necu nikad saznat kako je radit u necemu ali na kraju ipak odustanem. Evo primjerice okusao sam se oko najmanje 20 razlicitih programa ali nisam jos nasao neki koji mi lezi. Nesto pokusavam sad u zadnje vrijeme oko Maxa.. Stvarno bi ga htio rasturat kao Edi VB. Ne zelim da bude jos jedan u nizu koje sam probao ali prestao koristiti.. :| Zasad ide :thumbsup:
Post #13 · Feb 3, 2006, 11:43 PM
zola wrote:
Moj najveci problem je kod kompa sto previse toga pokusavam isprobati i nauciti .. ne znam, mozda mi je psiha ako nesto ne izostavim, ne probam i to da necu nikad saznat kako je radit u necemu ali na kraju ipak odustanem. Evo primjerice okusao sam se oko najmanje 20 razlicitih programa ali nisam jos nasao neki koji mi lezi. Nesto pokusavam sad u zadnje vrijeme oko Maxa.. Stvarno bi ga htio rasturat kao Edi VB. Ne zelim da bude jos jedan u nizu koje sam probao ali prestao koristiti.. :| Zasad ide :thumbsup:

Ja tebe ne razumijem
Post #14 · Feb 4, 2006, 12:25 AM
barufa wrote:
Ja tebe ne razumijem

Ja tebe ne cujem
Post #15 · Feb 4, 2006, 6:44 PM
zasto, zola, se jednostavno ne usredotocis na jedan jedini program? nije dovoljno zeljeti, treba se i potruditi. ne kazem da se ne trudis, ali imam dojam da na prvim preprekama odustanes i trazis novi program. edi se usredotocio na vb i postao svemoguci karate otac. to mu ide na cast. stvarno ga cijenim. vjerojatno se sada prosirio na neke druge programe.pokusaj i ti izabrati jedan program i zabrijati na taj.

iguana, mislim da se radio o normalnoj znatizelji. normalno je zeljeti znati. netko voli proucavati nogomet, pogledaj dragu "dobrog" cosica, a netko voli tehnologiju.
Post #16 · Feb 4, 2006, 10:14 PM
boki, to i radim, hvala na podrsci :thumbsup:
Post #17 · Feb 17, 2006, 5:24 PM
zola wrote:
[quote="barufa"]Ja tebe ne razumijem

Ja tebe ne cujem[/quote]

Niti vas ja vidim

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in