Post #90
· Jan 23, 2004, 10:50 PM
Bok ljudi, nista ne stignem a kad nesto taman idem odgovoriti na forumu ili mi iskljuce dsl ili hakrei provale stranicu ili mi skoro harddisk riknuo ili (sada)cijela gs stranica i forum ide ultra sporo dok sve radi ultra brzo

itd...
For Miskec:
Miskec man je super, puno bolji od onog prije, vrti mi se (u glavi) 250FPSa i to je jedini problem u igri za sad, zasto, zato sto mi PacMan ide prebrzo pa mi je nekako tesko uletjet u pravi trenutak u neki redak dok idem kroz hodnih...if you know what I mean
Napravi detekciju dodira (da umres)
I ubaci map editor u kao dodatnu formu u igru tako da iz igre mozes ravno u editor uci!(to je moja preporuka)
Si sta napravio sa editorom da mozemo raditi mape? (ono sto sam ti prije bio predlozio za biranje startne pozicije PacMana i neznam jos cega..biranje tekstura...)
That's all for now (as I can remember).
For igor:
Stanje servera = 62Mb zauzeto od 65Mb

Dao sam zahtjev da mi prosire na 100 ili 200Mb-a.
Da izbrisem onu stvar...ma evo, isbrisao sam one dvije stvari od Lalica i Matt-a tako da sad imamo slobodno 8,4 Mb.
Slobodno snimi PE
Sto se tice pathfinding-a meni je najbolje (nemrem se sjetiti kako se zove) onaj obican (mislim da je Djakstra).
Star =
Trazi u zvijezdu sve tileove po mapi (SLOW but EFFECTIVE)Djakstra =
Trazi u kriz(+) na cetri strane, trazi samo na onu stranu na kojoj je trazena meta dok ne udari u obsticle i onda ga zaobilazi sa svih strana i tako stalno dok ne doje do mete... (FAST but NOT PRECISE)Dosta sam istrazivao o ovome i ima stvarno puno zanimljivih nacina da se dodje to zadane mete, ja sam gore naveo dva najpoznatija koji se koriste u skoro svim poznatim 2D igricama.. no danas se sve vise radi na 3D-u pa PathFinding postaje potpuno druga prica jer danas trebas biti ludi matematicar za 3D PF (drugi put o tome, kad bude trebalo).