Post #134
· Feb 6, 2004, 11:25 PM
· edited Feb 6, 2004, 11:40 PM
Gradsko natjecanje je bilo veoma napeto za mene jer sam bio medju zadnjima koji su prezentirali radove...
Dok sam dosao na red bio sam koma...nervoza me izjela...
Bio sam jedini koji je prezentirao igru...
Nisam mogao isprobati svoju igru prije prezentacije, tako da sam se samo nadao kada sam ubacio svoj USB-stick u komp od jednog tipa...stick je detectirao...kopirao sam igru na desktop...sada je trebalo pokrenuti igru. Ruke su mi se tresle tako da se i mis tresao, a to su mogli vidjeti svi prisutni u toj prostoriji jer je sve bilo prikazivano na velikom platnu...Pokrenuo sam igru i primjetio da nema nikakva greska...i onda sam malo zastao...gledao u ekran i primjetio da nesto fali

...
NIJE BILO ZVUKA !!! Jedan decko mi je dao zvucnike koje sam ustekavao u sve slobodne portove nadajuci se da cu cuti onu svoju struju iz glavnog izbornika...ali nista od toga...!
Nastavo sam s prezentacijom ali nisam znao tocne odgovore na 90% pitanja tako da im nisam ni mogao pokazati kako je to kada se pobjedi...a uostalom bez zvuka je dojam o cijeloj igri bio nizi...! Nisam se previse ni trudio...izasao sam opet u glavni izbornik i pokazao credits, pomoc...pohvalio KeeKee-a i Igora J.B.-a koji su mi napravili veliku uslugu dodavajuci pitanja u moj kviz...
Rekao sam im da je projekt jos uvijek u razvoju i da se mogu svi prikljuciti na forum ili mi poslati email ukoliko imaju nekakve ideje/primjedbe/komentare...
Izasao sam iz programa i rekao to bi bilo to !!!
Tada sam se sjetio pokazati im questions.ini i prikazati im kako je jednostavno ubacivati pitanja u bazu...
To je ukratko bilo to....dobio sam mali aplauzic

Jedna cura iz komisije me pitala mislim li napraviti kakav programcic uz samu igru pomocu kojega bi se moglo jednostavnije ubacivati pitanja u bazu...rekao sam NARAVNO !!!
Otisao van zapaliti dvije cigare zaredom da se malo smirim...od onda mi je bilo lakse...!
Zaboravio sam spomenuti da je cijeli projekt u jednom pictureboxu, a sve ostalo je isprogramirano...
Zaboravio sam reci da snima u file imena korisnika i je li zvuk ukljucen ili ne.
Nakon svega toga...komisija je otisla u drugu prostoriju odluciti o pobjednicima.
Isao sam u kafic popiti kavu...
Dva sata poslije dosao sam i pogledao na zidu rezultate...
Dvojica su bila NAGRADJENA, a ja i mislim jos samo jedan POHVALJENI.
Jedan decko mi je rekao da sam dobro izveo dizajn...sto mi je puno znacilo...
Dok sam cekao podjelu diploma cuo sam kako decki pored mene pricaju : ..."Ej vidis onog tamo...on je napravio onaj Krizic Kruzic...i zamisli on je pohvaljen...mogli smo i mi napraviti tako nesto....svatko to moze napraviti"...i jos su se malo smijali i smijali....
Ali mene je lagano bolio *** tj nije me bilo briga sta oni pricaju...ja znam da nije bilo lako...! Uostalom sta ga onda oni nisu napravili...?!?
Dobio sam Diplomu, Priznanje i knjigu Windows Me !!!
10-tak minuta kasnije sam saznao da ja ipak idem na Zupanijsko i ipak sam se razveselio...!
Sve u svemu bilo je dobro...moram pohvaliti organizaciju jer je bilo klope i cuge na bacanje...cudio sam se sto ima nagrada jer zadnji put kada sam bio, nije ih bilo (premda je to bilo prije nekih 4-5 godina)
Sada slijedi par poboljsanja za ovu verziju i Engleska verzija...
Zupanijsko natjecanje je za nekih mjesec dana...biti cu bolje pripremljen...nagovoriti cu starog da mi da auto i stavljam komp u njega i jurish !!!