Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,610 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 5 of 141
Post #121 · Feb 4, 2004, 12:28 AM
Slika od Generation Stars-a radi ok, prikaze se prije menija i stoji nekiuh 2sec. sto je potpuno ok!

My News:
-Sutra update za Ginka (nakon dobrih neprogramiranja 5 dana)!
-Dobio sam posao kao kumpjuterski serviser (starting in 10 days)
-Upoznao curu, programerka, duga plava kosa, visoka kao ja, vitka, intelegentna, voli prirodu, voli programirati i voli mene :)

Pozdrav!
P.S. She doesn't exist :cry:
Post #122 · Feb 4, 2004, 8:16 AM
Cao drugari,
mene nema dugo slab sam sa satim za net a i puno ucim ojs danas imam ispit i onda odmaranje vise sam crkao. Necu biti 2 do 4 dana na netu dok nekupim nove sate za to vreme cu napraviti miskec mana do kraja i textris pa cu uploadovati. Sve u svemu vidimo se za par dana.

Pozdrav Miskec
Post #123 · Feb 4, 2004, 9:47 AM
edifreak wrote:
-Dobio sam posao kao kumpjuterski serviser (starting in 10 days)

:clap:
blago ti se

Jeva cekam da vidim sta si napravio od Ginka.
I zanima me novi MMan i textris.
Samo Miskec, morat ces promjeniti ime textrisa jer je autor originalnog tetrisa registrirao 'tris' nastavak pa ga nesmijes koristit u tetris klonovima (nisam siguran za druge igre, valjda moze).

Ja sam skoro gotov s PE, jos su samo neke sitnice ostale i mislim se za glazbu.
Post #124 · Feb 4, 2004, 8:57 PM
Igor {J.B.} wrote:
Samo Miskec, morat ces promjeniti ime textrisa jer je autor originalnog tetrisa registrirao 'tris' nastavak pa ga nesmijes koristit u tetris klonovima (nisam siguran za druge igre, valjda moze).

To sam mu i ja nesto prije spominjao ali sam zaboravio za to tris...mislio sam da nesmije biti tetris.. hehe, a sto posto si to procitao iz onog tutoriala kako raditi igre..tj. kakve igre raditi da bi se naucilo raditi sve bolje.. mislim da je to tutorial od George Jeof ili tak nekako...

Pitaj Matt-a za glazbu.. ja isto moram nesto smislit za Ginka, treba mi neka happy land muzika :P a to nitko ne radi..

Veceras su programirati cjelu noc do jutra tako da postavljam novu verziju Ginka tek oko 6h ujutro.
Post #125 · Feb 4, 2004, 9:35 PM
Upravo sam odpratio dragu doma i sada slijedi WORK WORK WORK !!!
Moram zavrsiti Kvizic Kruzic po mogucnosti danas a u krajnjem slucaju sutra....
Moram napraviti options (promjena imena igraca, Zvuk (on/off) i mozda jos nekakve sitne detalje...)
Cijelu noc cu biti na ICQ-u i forumu tako da me mozete dobiti ako vas nesto zanima ili sta ja znam....
Treba mi nekakva besplatna muzika za u pozadini u Kvizic Kruzicu...
Ako mozete pomoci...molim vas pomozite...!
Hvala ! Bok !
Post #126 · Feb 4, 2004, 10:18 PM
edifreak wrote:
To sam mu i ja nesto prije spominjao ali sam zaboravio za to tris...mislio sam da nesmije biti tetris.. hehe, a sto posto si to procitao iz onog tutoriala kako raditi igre..tj. kakve igre raditi da bi se naucilo raditi sve bolje.. mislim da je to tutorial od George Jeof ili tak nekako...

Da, skroz sam zaboravio odakle mi to... tako je ima neki tutor o tome sta prvo napravit, pa poslje naprednije itd...

edifreak wrote:
Pitaj Matt-a za glazbu.. ja isto moram nesto smislit za Ginka, treba mi neka happy land muzika :P a to nitko ne radi..

Ok, pitat cu matta, a happy land probaj s ovog sitea
http://www.koumis.com/music.htm
one sta imaju 'dance' u imenu

Dino wrote:
Treba mi nekakva besplatna muzika za u pozadini u Kvizic Kruzicu...
Ako mozete pomoci...molim vas pomozite...!
Hvala ! Bok !

Glazba za Kvizic kruzic????!!!!
pa sta ce ti to? zar nije malo pretjerano?
enivej vidi onaj gore link sta sam napisa pa ako nadjes nesto dobro...
Post #127 · Feb 5, 2004, 7:37 AM
Hvala Igore za link, skinuo sam dvije muzikice ali nisu bas ono sto ja trazim, ako ne nadjem nista bolje stavit cu jednu od onih sto sam tamo nasao.

Stavio sam zadnji update Gink-a na stranicu!
Puno toga novog (barem iz mog gledista).
Jos moram puno toga ali sljedece planiram napraviti neku pozzadinu iza igre a neznam ni sto da stavim iza! mislio sam neke oblake i travnate proplanke ali tko ce to nacrtati..

Danas navecer opet cjelu noc nastavljam sa Gink-om...
cya on icq!
Post #128 · Feb 5, 2004, 11:36 AM
Odlicno, vidio sam da si promjenio ime u 'Gink in trouble', sto je puno bolje od fireman(!).
Bas su baza razlicite podloge - najdraze mi je lomit staklo, jos kad bude neki zvuk ludi...
:)

Mozete li mi dat neke linkove za VB sa primjerima (od jednostavnih pa do bitblt i dx) i tutorialima i sl.
Nemam help za vb, a ne znam sintaksu :(
Post #129 · Feb 5, 2004, 5:23 PM
Evo nasao sam par linkova meni osobno veoma korisnih:

http://www.rookscape.com/vbgaming/tutorials.php
Tu ima svega i svacega, tuts za od pocetka programiranja do DirectX-a..
Skoci na ovo tek kad naucis sintakse!

http://www.planet-source-code.com
Mani najbolja baza svega vezanog za VB (i druge jezike), u search napisi tutorial i naci ces ih pun kuhac :). Probaj u search upisati "Edi Budimilic" 8)

http://216.5.163.53/DirectX4VB/TUT_DX8_DG.asp
Najbolji tutoriali za DirectX 7, 8 i 9..tu sam naucio sve o DX-u!

A za sintakse, probaj malo na yahoo jer bas neznam nijednu stranicu koja ima konkretno tutoriale za to... mozda jedino ovaj drugi link!

E, da te pitam nesto, sto ti znaci ono J.B. u nicku? :eh:
Post #130 · Feb 5, 2004, 9:20 PM
Hvala na linkovima!

edifreak wrote:
E, da te pitam nesto, sto ti znaci ono J.B. u nicku? :eh:

E, to je duga prica, uglavnom:
'No one actually knows what J.B. stands for.' :shock:
Sorry :|

:roll:
Post #131 · Feb 6, 2004, 2:58 AM
Zavrsio Kvizic Kruzic Cro !!!
Uploadirati cu za koji tren...
Sada idem spavati...
Premjestili su natjecanje u 13:00 !!!
Ne mogu se ni naspavati kao covijek !!!
Drzite mi fige !!!
Post #132 · Feb 6, 2004, 12:07 PM
Super ti je kvizic kruzic, uopce ne sumnjam da ces proc!

-my news-
PE je odgoden zbog nove ideje (ogranicenje municije) i male promjene u dizajnu.
TM i PE ce izac istovremeno.
Post #134 · Feb 6, 2004, 11:25 PM · edited Feb 6, 2004, 11:40 PM
Gradsko natjecanje je bilo veoma napeto za mene jer sam bio medju zadnjima koji su prezentirali radove...
Dok sam dosao na red bio sam koma...nervoza me izjela...
Bio sam jedini koji je prezentirao igru...

Nisam mogao isprobati svoju igru prije prezentacije, tako da sam se samo nadao kada sam ubacio svoj USB-stick u komp od jednog tipa...stick je detectirao...kopirao sam igru na desktop...sada je trebalo pokrenuti igru. Ruke su mi se tresle tako da se i mis tresao, a to su mogli vidjeti svi prisutni u toj prostoriji jer je sve bilo prikazivano na velikom platnu...Pokrenuo sam igru i primjetio da nema nikakva greska...i onda sam malo zastao...gledao u ekran i primjetio da nesto fali :doh: ...NIJE BILO ZVUKA !!!
Jedan decko mi je dao zvucnike koje sam ustekavao u sve slobodne portove nadajuci se da cu cuti onu svoju struju iz glavnog izbornika...ali nista od toga...!
Nastavo sam s prezentacijom ali nisam znao tocne odgovore na 90% pitanja tako da im nisam ni mogao pokazati kako je to kada se pobjedi...a uostalom bez zvuka je dojam o cijeloj igri bio nizi...! Nisam se previse ni trudio...izasao sam opet u glavni izbornik i pokazao credits, pomoc...pohvalio KeeKee-a i Igora J.B.-a koji su mi napravili veliku uslugu dodavajuci pitanja u moj kviz...
Rekao sam im da je projekt jos uvijek u razvoju i da se mogu svi prikljuciti na forum ili mi poslati email ukoliko imaju nekakve ideje/primjedbe/komentare...
Izasao sam iz programa i rekao to bi bilo to !!!
Tada sam se sjetio pokazati im questions.ini i prikazati im kako je jednostavno ubacivati pitanja u bazu...
To je ukratko bilo to....dobio sam mali aplauzic :clap:
Jedna cura iz komisije me pitala mislim li napraviti kakav programcic uz samu igru pomocu kojega bi se moglo jednostavnije ubacivati pitanja u bazu...rekao sam NARAVNO !!!
Otisao van zapaliti dvije cigare zaredom da se malo smirim...od onda mi je bilo lakse...!

Zaboravio sam spomenuti da je cijeli projekt u jednom pictureboxu, a sve ostalo je isprogramirano...
Zaboravio sam reci da snima u file imena korisnika i je li zvuk ukljucen ili ne.

Nakon svega toga...komisija je otisla u drugu prostoriju odluciti o pobjednicima.
Isao sam u kafic popiti kavu...
Dva sata poslije dosao sam i pogledao na zidu rezultate...
Dvojica su bila NAGRADJENA, a ja i mislim jos samo jedan POHVALJENI.
Jedan decko mi je rekao da sam dobro izveo dizajn...sto mi je puno znacilo...
Dok sam cekao podjelu diploma cuo sam kako decki pored mene pricaju : ..."Ej vidis onog tamo...on je napravio onaj Krizic Kruzic...i zamisli on je pohvaljen...mogli smo i mi napraviti tako nesto....svatko to moze napraviti"...i jos su se malo smijali i smijali....
Ali mene je lagano bolio *** tj nije me bilo briga sta oni pricaju...ja znam da nije bilo lako...! Uostalom sta ga onda oni nisu napravili...?!?
Dobio sam Diplomu, Priznanje i knjigu Windows Me !!!
10-tak minuta kasnije sam saznao da ja ipak idem na Zupanijsko i ipak sam se razveselio...!

Sve u svemu bilo je dobro...moram pohvaliti organizaciju jer je bilo klope i cuge na bacanje...cudio sam se sto ima nagrada jer zadnji put kada sam bio, nije ih bilo (premda je to bilo prije nekih 4-5 godina)

Sada slijedi par poboljsanja za ovu verziju i Engleska verzija...
Zupanijsko natjecanje je za nekih mjesec dana...biti cu bolje pripremljen...nagovoriti cu starog da mi da auto i stavljam komp u njega i jurish !!!
Post #135 · Feb 6, 2004, 11:28 PM
Igore mogu ti reci da si bio sladak kada si bio mali....!
Ta slika me podsjeca na mog brata...on je isto bio lijep...! :D

Dosta sam se raspisao ???
Post #136 · Feb 7, 2004, 12:02 AM
?estitam :clap:
Svaka ?ast majstore! :clap:

P.S. Hvala na komplimentu!
Post #137 · Feb 7, 2004, 12:43 AM
Dino wrote:
Jedna cura iz komisije me pitala mislim li napraviti kakav programcic uz samu igru pomocu kojega bi se moglo jednostavnije ubacivati pitanja u bazu...rekao sam NARAVNO !!!

Sad kad si vec to spomenuo - check this out!
samo stavi programcic u direktorij igre (tj. di je guestions.ini)
http://gs.gamer.hr/files/igor/razno/kvizickruzic_dp.zip
Post #138 · Feb 8, 2004, 12:19 AM
Igore...hvala za tvoj programcic...staviti cu download link za njega u Pre-Released Devolopment, ali nazalost samo dok ja ne napravim svoju verziju...jer ipak cu to morati pokazati na Zupanijskom natjecanju, pa mi ne bi bilo bas pametno stavljati tudje djelo uz svoje, ali cu obavezno napomenuti da si ti napravio taj programcic dan poslije natjecanja jer si vidio da mi to treba...tako da znaju da druge ljude isto zanima Kvizic Kruzic...!
Nadam se da razumjes.
Post #139 · Feb 8, 2004, 1:14 AM
Mozda budem skenirao diplomu....(moram se malo pohvaliti)...ali Edi je spremio scanner u ormar...joj....mozda da ju slikam sa digitalcem...?
Post #140 · Feb 8, 2004, 1:21 AM
Hey, NP, razumijem totalno-ne mislim ja raditi tvoj posao ne brini ;),trebalo mi je 5 min jer sam kod vec imao (od svog kviza), a programcic sam napravio da bi i meni bilo lakse dodavati nova pitanja.
Eto, tek tako dok ti ne napravis svoj :D

P.S. Daleko od toga da je ovaj programcic dobar, ali sluzi svrsi 8)
(lol, nisam cak ni maximize makao)
Post #141 · Feb 8, 2004, 1:41 AM
Ma znam ja da ti zelis pomoc i drago mi je !
Ali sta se tice ovog projekta, moram ga raditi sam makar dok ne ispadnem sa Zupanijskog a poslije toga dam ti cijeli kod pa napravi drugi dio ako hoces :D

Neznam kakva je konkurencija na Zupanijskom...neznam ni da li se odrzalo natjecanje jos negdje u mojoj zupaniji. Trebao bi se malo informirati o tome na netu...
Idem sada spavati...umoran sam za popizdit....
Laku noc svima !
Post #142 · Feb 8, 2004, 1:47 AM
Zasto bi ispao na Zupanijskom?!?
A mislim... aj spavat, kompjuter ti je popija mozak ;)
Post #143 · Feb 8, 2004, 2:00 AM · edited Feb 8, 2004, 2:11 AM
Pazi ovo...samo pogledajte tko je na vrhu....!
http://www.posluh.hr/natjecanja/rang.htm

samo mi je zao sto se taj program (ako ga mozemo tako nazvati) ne moze nigdje skinuti...ja sam to sve izgubio...
Post #144 · Feb 8, 2004, 2:10 AM
:D 8)
Daj stavi Maximator na site da vidimo :)
Post #145 · Feb 8, 2004, 5:50 PM
Edi je nasao nesto iz Maximatora...
Ja sada radim malo na Question Creatoru za Kvizic Kruzic !
Uskoro cu staviti nekakvu beta verziju...
Post #146 · Feb 8, 2004, 9:35 PM
Odlucio sam da necu izdati TM.
Mislio sam izdati sto je gotovo, gotovo verziju, ali nista od toga, jer je doslo do gubljenja fajlova i drugih problema.
Uopce mi nije zao, zapravo mi je laknulo sto vise nemam nista s tim projektom koji je zapravo obavio svoju zadacu, a to je da sam pomocu njega puno naucio. Farewell TM...

E, sad - dobre vijesti
Poceo sam uciti VB, bas proucavam CaveShip... ku?im ja dosta toga i slicno je kao i Delphi, samo oni moduli za grafiku i slicno su prava gnjavaza... moram pronaci help tj. MSDN (ili kako se vec zove)

Sto se tice PE jos razmatram ideje koje bih mogao ubaciti, nema tu jos puno posla, ali sad nemam vremena, tako da ce pricekat jos malo.
Post #147 · Feb 8, 2004, 11:26 PM
Jos mozda sat vremena i gotov je program ya ubacivanje pitanja u Kvizić Kružić...Nazvao sam ga KK QC = Kvizić Kružić Question Creator.
Sada samo treba napraviti da program napravi check je li sve uredu prije nego sto ubaci pitanje u bazu.
Post #148 · Feb 9, 2004, 2:41 AM
Napravio sam Question editor i da svima zakompliciram zivot stavio sam ga u zip zajedno sa kvizic kruzicem...KK sada zauzima 2 Mb jer uz sebe ima 2 dll file koji uzrokuju probleme na racunalim koji nemaju VB i slicno...
Sada idem spavati jer imam ujutro skolu.
Post #150 · Feb 9, 2004, 2:48 PM
Zao mi je sto cujem za TM ali nema veze, potpuno shvacam situaciju, kod mene je isto propalo puno projekata ali sam zato naucio puno toga jer sto god napravim znam da bih tu istu stvar napravio tri puta bolje da idem raditi ponovno...
Pretpostavljam da si vidio na PRE-RELEASED forumu da sa stavio [CLOSED] za TM. Ako ga jednom nastavis slobodno makni to (subject).

MSDN za VB ti nece puno pomoci (nije u mom slucaju), jedino ti treba mozda njegov Help File, ja koristim iz VB5 Help i tamo nadjem sve sto mi treba.. i DirectX8 Help File...
Ako hoces mogu staviti DX8 Help na stranicu (ima nekih 4Mb) dok ovaj od VB-a ima puno vise pa necu ni pomisljat da ga cjelog uploadam...

Stavio sam "Projekti u Planu" vidljivo za sve koji dodju na forum, tako da i drugi mogu iznjeti svoja misljenja... budem veceras ili sutra ubacio i StarShip War kao ideju, pokusat cu svu dokumentaciju tamo strpat ako budem imao volje.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in