ZANIMLJIVOSTI

Replies: 1,406 Views: 207,015 Started: Apr 27, 2005, 2:46 AM Page 31 of 47
Post #901 · Jun 20, 2006, 3:16 PM
Ne, Tomato je novi brand Vipa. Oni (Tomato) ce bit nesto ko Iskon u T-com-u... ono brand unutar branda. Ma muljaju nas daj :lol: :lol:
Post #902 · Jun 21, 2006, 9:45 AM
razumijem. iluzorna diversifikacija ponude...
Post #903 · Jun 22, 2006, 6:10 AM
Ne kuzim kako netko moze sam sebe (a i druge) pljuvat a da mu to podje i k tome jos privuce ljude na svoju stranu. Moderni marketing ?
Post #904 · Jun 24, 2006, 9:30 AM
E moj druzi piratski...

Piratizacija u Hrvatskoj u opasnom porastu
Posljednjih je godina piratizacija u Hrvatskoj u opasnom porastu. Na piratske filmove i računalne igre Hrvati tro?e između 350 i 450 milijuna kuna godi?nje, ističe se u analizi Dru?tva za za?titu audiovizualnih djela

Hrvatsko Dru?tvo za za?titu audiovizualnih djela (APAW) iznijelo je relevantne podatke o piratskom tr?i?tu u Hrvatskoj. Iako je stopa piratizacije smanjena sa 100 posto na 15 posto u periodu od 1991. do 2000. godine, otada kontinuirano raste i danas iznosi vi?e od 50 posto u segmentu filmova, dok je u segmentu računalnih igara stopa piratizacije veća i od 90 posto.

Crno piratsko tr?i?te djeluje primarno putem ?irokih distribucijskih mre?a. Posrijedi je dobro organiziran krug od tridesetak ljudi, a najveći pirati imaju dnevni promet od čak 30-ak tisuća kuna i vi?e. Primarni problem je nebriga dr?ave, odnosno nedostatak političke volje da se ovom problemu stane na kraj.

Procjenjuje se da se u Hrvatskoj godi?nje tro?i od 350 do 450 milijuna kuna na kupnju piratskih filmova i kompjutorskih igara, ?to znači da na izravnim tro?kovima piratizacije dr?ava gubi 100 milijuna kuna, a na neizravnim tro?kovima, uključe li se tu neplaćeni porezi i doprinosi, jo? najmanje toliko. Ključno je pitanje kamo i kome odlazi sav novac ostvaren piratizacijom, a odgovor na to pitanje koji se najče?će pojavljuje jest ? organizirani kriminal.

Hrvatska ima vrlo dobar pravni okvir za za?titu autorskih prava i intelektualnog vlasni?tva koji za najte?e oblike kr?enja zakona predviđa kaznu zatvora od tri do pet godina. Ali problem je u provedbi zakona, odnosno u pravnoj dr?avi - od ukupnog broja osuđenih u većini slučajeva izrečene su uvjetne kazne, a u ostalim slučajevima dosuđene su neznatne novčane kazne.

Policija, pa tako i zagrebačka, iako su brojevi iskazani u statističkim podacima znatni, prema najvećim i najopasnijim vodećim piratima i dalje ne poduzima odlučne akcije konkretne poteze koji bi vodili njihovom uhićenju i sprečavanju daljnjih ?teta kako za gospodarstvo tako i za dr?avni proračun.

Jo? jedan od va?nijih problema u borbi protiv piratizacije jest činjenica da je piratizacija javno prihvatljiva, odnosno većina građana ne smatra piratizaciju krađom, tako da je prijeko potrebna temeljita edukacija javnosti.

U zaključku analize navodi se da potrebni preduvjeti za za?titu intelektualnog vlasni?tva uključuju jačanje pravnog okvira za?tite, stvaranje javnog mnijenja i provedbu pravne za?tite u najkraćem mogućem roku.
Post #905 · Jun 24, 2006, 11:43 AM
Ma puste price , piraterstvo internetu pripada kao moje lijevo jaje desnom :oops:

Osim toga kupio sam si original Guild Wars i Warcraft 3 battlechest.
Samo da znate kakav je to predivan osjecaj platiti za igru :lol:
Post #906 · Jun 24, 2006, 12:28 PM
Ja igram free Online igre tako da nemam potrebu za kupnjom originala. Ali imam u vidu kupiti Oblivion cim nabavim dovoljno dobar komp za igranje iste.
Post #907 · Jun 24, 2006, 2:29 PM
veliki problem kod suzbijanja piratizacije je upravo prihvacenost istog u drustvu. sasvim se slazem. dok se god piratizacija bude tolerirala na drustvenoj bazi, tesko da ce drzava uspijeti suzbiti u potpunosti to kazneno dijelo. jos jedan moguci razlog manjka volje u suzbijanju piratizacije je upravo mala kolicina novca koja se zbog iste gubi. 350 - 400 mil kuna je mala svota u odnosu na proracun i sigurno postoje drugi prioriteti koji se namecu bas zbog toga sto stvaraju veci gubitak novaca. buduci da drzava ne raspolaze neogranicenim mogucnostima suzbijanja kriminala potrebno je stvoriti prioritete i djelovati u skladu s time. jedan od kriterija stvaranja liste prioriteta moze biti upravo kolicina novaca koja se gubi. princip je jednak kao na hitnoj pomoci: teze povrijedeni uvijek imaju prednost nad lakse povrijedenima iako su dosli kasnije. to sve u skladu sa listom prioritetnih pacijenata na kojoj se temelji rad hitne.
Post #908 · Jun 24, 2006, 3:10 PM
Kakvo suzbijanje piratizacije? Adsl je sve prosireniji, przilice svi imamo, net i p2p mreze su pune igara i programa sa crakovima koje samo trba skinuti i zaprziti. Pricali su o povisavanju cijene praznog cd medija... hvala ne treba, imam daemon-a, cd-i mogu postati luksuz. Prvo oni nek ubiju p2p mreze i ilegalne sadrzaje na internetu a onda nek seru o sprijecavanju piratizacije. A to je nemoguce. Dakle.... :roll:

Zasto pas lize jaja? Zato jer moze...
Post #909 · Jun 24, 2006, 3:18 PM
Zasto pas lize jaja? Zato jer moze

:clap: :clap: :clap:
Post #910 · Jun 24, 2006, 4:12 PM
slazem se sa riverom. dok se i to ne rijesi nema sanse suzbiti piratizaciju. dok svatko skine program i koristi ga tolerira se (svejedno je i to krsenje autorskih prava). problem nastaje kada netko skine program, sprzi i proda taj sprzeni cd. u tom slucaju ne samo da ne nagraduje autorov trud nego na ustrb istog stvara dobit. to je problem. iako, dakle, nije pod svaki cijenu nuzno suzbiti p2p ili pristup internetu, niti przilice. kao sto nije potrebno zabraniti koristenje kuhinjskih nozeva jer mogu potencialno postati smrtonosna oruzja. treba napasti i pogoditi one koji se ilegalno koriste tim orudima. problem je sto je to nemoguce ili vrlo tesko kontrolirati pa je mozda jedino rijesenje upravo ono sto je river naveo.
Post #911 · Jun 24, 2006, 5:27 PM
Moze se jednom godinje napravit racija na 50000 domova, na ciljanu populaciju, da se vidi imaju li igre / programe kupljene... onda cu sve svoje morat drzat u drvarnici :cry: :D
Post #912 · Jun 24, 2006, 8:34 PM
mozda samo u domove onih koji prodaju przene cd-e.
Post #914 · Jun 27, 2006, 3:59 PM
Evo jedna poslovica...

Rijec "sutra" je izmisljena za djecu i za neodlucne ljude.

Iduci put kad kazete "sutra" se sjetite ovog :thumbsup:
Post #915 · Jun 27, 2006, 5:45 PM
Hahaha, ti si sad reko tu rijec.

sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra sutra

-N-
Ne editiraj mi post smradonjo. :middle:
Post #916 · Jun 28, 2006, 1:40 PM
Odgovor Tele2 na tomato

Tele2 je danas predstavio Vruću tarifu, koja će korisnicima biti dostupna od sutra. Radi se o odgovoru na pro?log tjedna objavljenu Vipnetovu tarifu tomato, koja u prepaidu donosi jedinstvenu cijenu razgovora prema svim mre?ama u Hrvatskoj od 0,99 kn po minuti te SMS-anje za 0,29 kuna po poruci.

Vruća tarifa, međutim, koristi obračunsku jedinicu od 15 sekundi, nudi besplatne pozive Slu?bi za korisnike, mo?e se koristiti i izvan Hrvatske (roaming), uključuje govornu po?tu i SMS parking.

Uz to, Tele2 je predstavio i ponudu za poslovne korisnike, kroz četiri tarife. Poslovna TARIFA 100 nudi cijenu razgovora od 1,00 kn/min prema svim mre?ama u Hrvatskoj, SMS-a po 0,33 kn s minimalnom mjesečnom potro?njom od 100 kn koja se mo?e potro?iti na pozive prema svim mre?ama.

TARIFA 285 nudi cijenu razgovora na tr?i?tu RH od 0,85 kn/min prema svim mre?ama u Hrvatskoj, SMS po 0,33 kn s minimalnom mjesečnom potro?njom od 285 kn koja se mo?e potro?iti na pozive prema svim mre?ama. Mjesečna naknada za besplatne razgovore unutar tvrtke iznosi 55 kn po pretplati, a korisnici koji potpi?u ugovor do 1. listopada 2006. oslobođeni su plaćanja naknade zauvijek. Bez kupnje telefona tarife nemaju obvezno trajanje ugovora, dok uz kupnju telefona ugovor traje najmanje 18 mjeseci.

TARIFA 0 i TARIFA S MUKTE BROJEM nude cijenu razgovora od 0,59 kn/min unutar Tele2 mre?e, 1,59 kn prema drugim mre?ama te SMS po 0,33 kn. TARIFA 0 nema obaveznu mjesečnu potro?nju čime prvi puta u Hrvatskoj poslovni korisnici ne plaćaju mjesečnu pretplatu. TARIFA S MUKTE BROJEM je dostupna samo uz kupnju telefona, sadr?i minimalnu mjesečnu potro?nju od 48kn, a MUKTE broj se bira iz Tele2 mre?e. Sve poslovne tarife moguće je kombinirati unutar iste tvrtke.

Izvor: BUG.Hr
Post #917 · Jun 29, 2006, 9:27 PM
Nis posebno, hrpa sranja od kojih zaboli glava .. nista ali bas nista konkretno .. vuku iz nas iste pare na razlicite nacine :(

Meni jos nisu digli DSL brzinu :P
Post #918 · Jun 29, 2006, 9:30 PM
Kako dobra reklama.
Post #919 · Jun 29, 2006, 10:19 PM
Evo jos jedna, obozavam reklame :D

NAJBOLJA REKLAMA KOJU SAM VIDIO U ZIVOTU!!!!!!!!!!

Tuzno ali istinito, Dali je internet losta stvar?

Fora:
Post #920 · Jun 29, 2006, 10:46 PM
Ovaj drugi je bas krvav. :D
Post #921 · Jun 30, 2006, 2:03 AM
Ove reklame s DSLom su ful glupe i smijesne, a sto je najsmjesnije i najjadnije ljudi padaju na takve reklame. Sto je gluplje i retardiranije to bolje :roll:

I da znas, poserem ti se na AOL :lol:
Post #922 · Jun 30, 2006, 6:03 AM
U Zola antiglobalistu, makni molotoljev iz ruke i opusti se malo. :)
Post #923 · Jun 30, 2006, 6:14 AM
U Zola antiglobalistu, makni molotoljev iz ruke i opusti se malo.

:D :D :D :D

Hocu i ja da vidim reklamu! Sa ovim retardiranim modemom ne mogu da skinem jebenu sliku :furious3:,a kamo li film! HOCU ADSL!!!!!!
Post #924 · Jun 30, 2006, 8:28 AM
?to kod vas jo? nema dsl-a? ili ima a ti jo? nisi priključia? :eh:
Post #925 · Jun 30, 2006, 8:52 AM
Ja sam opusten lik, e :thumbsup:
Ali stvarno moras biti retard da bi pao na takvu reklamu.
Post #926 · Jun 30, 2006, 9:52 AM
?to kod vas jo? nema dsl-a? ili ima a ti jo? nisi priključia?

Ma ima odavno, nego meni centrala ne podrzava ADSL tako da moram da trazim neki zahtev od Telekoma da menjaju centralu i sto nekih djavola da bi stekao mogucnost za ADSL.
Post #927 · Jun 30, 2006, 11:59 AM
Zola, ljudi padaju na reklame, zato i postoje. Ne mislim sad samo na ono "AJME KAKO JE OVAJ CUCEK SLATKI, ODMA KUPUJEM OVAJ PRASAK ZA SKOLJKU!" nego tu ima i nekih podsvjesnih stvari o kojima sam cuo, al nisam sluso dovoljno. Razmisli malo, kolko se sjecam pijes coca colu. Zasto ne pijes neku drugu kolu? Niko nije posteden, bio glup, pametan il astronaut.
Post #928 · Jun 30, 2006, 3:51 PM
Pijem drugu kolu ! Colu light ! :lol:
Post #929 · Jun 30, 2006, 9:04 PM
Zola ne pije Coca Colu nego Fami Colu, ali ne zato sto nije fasciniran Coca Colom nego zato sto je Fami Cola dupolo jeftinija. I nije jedini. :|
Post #930 · Jun 30, 2006, 9:40 PM
A jeste čuli kada za "colu" Bob's cocktail i vino Amerigo?
Nemojte pit, neki egzotični sračka okus nastane :naughty:

A bijelo vino "Bijelo vino".... to mi je ba? extra marketing :lol: :lol: :lol:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in