ZANIMLJIVOSTI

Replies: 1,406 Views: 207,004 Started: Apr 27, 2005, 2:46 AM Page 11 of 47
Post #301 · Sep 29, 2005, 7:41 PM
OK..khm khm...vratimo se zanimljivostima. Dakle ljudi koji misle zaradjivat za kruh od proizvodnje kompjuterskih igara, a nalaze se na ovom forumu i citaju upravo ovaj post, a razumiju english good enough to understand the interview sa jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, gospodinom Michael Dell-om na temu:
"Michael Dell: PC gaming not ready to throw in towel"

O tome dali konzole preuzimaju igrace trziste PC-u ili u prijevodu za nas, dali cemo u buducnosti morat radit igre za konzole, a ne za PC.
Post #302 · Sep 29, 2005, 8:32 PM
Evo sta ka?e Iskon.

SAD ne daju Internet. Američki du?nosnici izjavili su kako se neće odreći kontrole nad Internetom i prepustiti ga UN-u koji bi formirao posebno tijelo za tu zadaću. Amerikanci i dalje ?ele dr?ati Internet pod kontrolom Pentagona koji je i uspostavio "mre?u".
Post #303 · Sep 29, 2005, 10:17 PM
@D
Joj dosta mi je njihovih spika od tome sto ce prevladati, konzole se prolazne i uvjek ce biti... jer su ogranicene.

@M
Pfff, ajde ti skeniraj i spijuniraj cijeli net od 999999999999999999 Terabyte-a :) ili mozda ne kuzim tvoju novost
Post #304 · Sep 30, 2005, 2:35 AM
konzole se prolazne i uvjek ce biti...

Ne ku?im. Objasni malo. Kako to misli? da su prolazne i ograničene? Objasni malo.
Post #305 · Sep 30, 2005, 6:18 AM
edifreak wrote:
@D
Joj dosta mi je njihovih spika od tome sto ce prevladati, konzole se prolazne i uvjek ce biti... jer su ogranicene.

Hmmm ne znam bas prijatelju. Nije to vise Super Nintendo ili Sega Mega. Pa covjece koje sve mogucnosti imaju nove konzole, a koje prije nisu imale...i to planiranje uvodjenja tastature i miseva za njih.... ne znam bas. Pa u zadnjih 5 godina se pojavilo nekoliko novih konzola (sto je sigurno jak signal trzista).

Do sada je uvijek bilo, ako se hoces samo igrat, kupit konzolu. Ako hoces nesto vise kupi komp. A jos malo pa komp nece moc radit nesto sto konzola ne moze. A da ni ne usporedjujem cijene (koja se sve vise i vise pokazuje full bitnom radi konkurencije) konzole i recimo G5 Mac-a ili kompa na preko 3 Ghz.

Ne znam, dijelim puno vecu skepsu nego ti....
Post #306 · Oct 1, 2005, 11:10 AM
Japanski čip pretvara svaku električnu utičnicu u priključak za broadband
Japanska tvrtka jo? razvija proizvode koje ćemo s ugrađenim čipom moći "u?tekati" u utičnicu za struju i surfati Internetom. Radi se o tehnologiji koja koristi električne ?ice za prijenos podataka.
Isrpnije na Monitoru
Jos iscrpnije na Yahoo News
Post #307 · Oct 1, 2005, 12:54 PM
Čini mi se da su u Njemačkoj to već istra?ivali... :eh: :cool:
Post #308 · Oct 1, 2005, 1:59 PM
Ali ce japanci sigurno to i napravit prije svaba. :thumbsup:
Post #309 · Oct 1, 2005, 3:09 PM
Pise da nesto kao i ameri istrazuju. Da, jednog dana ce bit...sine ne guraj prste u struju...sje... ces mi vezu na net.
Post #310 · Oct 1, 2005, 8:57 PM
lol, vec u computer shopu mozes kupiti adapter za mrezu preko kucne struje, vec je bilo i na bugu cca.100$ za neki vrag da je cijela zgrada umrezena jer rade preko istog (nekog kulca) u prizemlju.. valjda ona kutija.. mozda razvodna kutija, bo..

Fora i brzo ali cemo se nacekati, mrzim vise takve novosti tipa te za net preko struje. To ce biti komercijalno tek za 10 godina :|

Dule wrote:
jos malo pa komp nece moc radit nesto sto konzola ne moze.
Ajd ne pricaj gluposti :) konzola >je< komp! zato i je ogranicena jer se nemoze nadogradjivati jednostavno koliko i komp!
Ono sto bih ja mogo nazvati konzolom i kvalitetnim proizvodom je PSP (PlayStation Portable) jer je pokretan, malen i s njim mozes vise od kompa! Pa pogledajte samo WiFi za mrezno igranje, jebote koja konzola to ima? :D
Post #311 · Oct 2, 2005, 6:52 AM
Moram priznati da si me zbunio svojim postom...dakle ovo spada u taktiku zbunjivanja protivnika :lol: :lol:

Kazi ti meni jedan dobar razlog, zasto konzole nebi ovladale trzistem? Ali bas dominirale..ne ovakvi trenutacni boom-ovi, kao npr sada PSP. Iskreno, ja da sam neki freak od programera...ja bi isao radit Operativni sustav za konzole. Mislim da se kroz koje desetljece uopce nece vidjet razlika izmedju konzole i PC-a. Konzole su za hardware-ske tudume, koji zele samo spilat igre...i ne vidim nista lose u tome. Ponavljam jos jednom, uskoro komp nece moc nesto sto konzola ne moze.

Pa i u samoj recenziji PSP-a ti lijepo pise da je PSP posramio sve PDA uredjaje. Siguran sam da ima nesto u tim konzolama, ako ih sve vise i cesce izlazi na trziste, i ako se sve vise i cesce pojavljuju igre za njih.
Post #312 · Oct 2, 2005, 8:27 AM
Mama mia....dai mi cento mile lire...
HDD mamicu mu
Post #313 · Oct 2, 2005, 3:09 PM · edited Oct 2, 2008, 4:49 PM
-----
Post #314 · Oct 2, 2005, 4:14 PM
Fora je u tome sto su konzole konstruirane iskljucivo za igre, a posto ovdje govorimo iskljucivo o igrama onda su, sto se toga tice, konzole u laganoj prednosti, ali nemojmo zaboraviti i PC-e namjenjene igranju poput AlienWare racunala i sl. Takoder, konzole jesu bolje od PC-a u trenutku kad izadu, ali ubrzo ih racunala prestignu. Najveca prednost konzola bi mogla biti ponuda igara, ali sumnjam da ce igranje na PC-u jako oslabiti, to bi se vec do sada dogodilo, a definitivno igranje na PC-u nece izumrijeti. Prednost PC-a valjda ne treba nabrajati, sto se tice head to head borbe PC je jos uvijek puno mocniji (ali naravno i skuplji).

Sto sam htio reci... mozda cete shvatiti, a mozda i necete ;)
Post #315 · Oct 2, 2005, 4:42 PM · edited Oct 2, 2008, 4:49 PM
---------
Post #316 · Oct 2, 2005, 8:53 PM
DXM wrote:

ali trziste je takvo da daje prednost konzolama, a developeri idu tamo gdje je money

O tome ja pricam! Zato sam i linkao na taj interview...htio sam da se zapitamo dali cemo u buducnosti radit igre za PC ili/i za konzole...te dali (a mislim da bi bio) bi bio pametan potez, nauciti nesto o programiranju igara za konzole.
Post #317 · Oct 2, 2005, 9:03 PM
I bilo bi kul, pa da mogu igrat iz kreveta.
Post #318 · Oct 2, 2005, 9:26 PM
mozes i na kompu :thumbsup:

[Neprakticno ;) -N]
Post #319 · Oct 3, 2005, 12:31 AM
PS3 vi?e nije br?i u igrama od PC-a, jer je iza?la grafička iste snage kao u PS3-u, i od iste firme, Nvidia GeForce 7800.

?ta se tiče Phsyx čipa, on je prvenstveno iza?ao za PC kao PCI Express kartica.

Jo? ne?to, nije niti pribli?na istina da konzola mo?e imati bolju grafiku, kada televizor ima lo?iju sliku i razlučljivost od monitora
Post #320 · Oct 3, 2005, 5:42 AM
Blitz, blitz...
Da, ali vjerojatno ta graficka kosta skoro koliko i cijela konzola?
Dali mozes konzolu spojit na monitor? Ako ne, vjerojatno ce se uskoro i to moc.

Da se razumijemo, ja inace mrzim konzole...ali zelim objektivno doci do zakljucka (?ce bit sta od tih konzola?).

Jedno su bile one konzole iz praska, a drugo su ovi danasnji montrumi...koji prate trendovi PC-a.
I opet, drugo je upotreba...uvijek ce u bakama i slicnim tvrtkama i institucijama biti kompovi...ali mene zanima gejmersko podrucje. Dakle dali cu sinu za rodjendan morat kupit konzolu (pa da mu zaljepim jednu) ili komp..
Post #321 · Oct 3, 2005, 7:31 AM
konzole ce rulati i vise developera ide na njih. Imasa konzolu od 3 soma kuna svaka jebena igra ce ti raditi u 60 fpsa na njoj a za slicnu grafiku trebas imati na pc od 6 soma kuna i nakon dve godine ce ti igre trzati i developerima je lakse za jkonzole igre raditi
Post #322 · Oct 3, 2005, 7:41 AM
Hmm...plus treba vidjeti kako ide prodaja igara za konzole, a kako za PC-e! To igra full ogromnu ulogu! Isto sto SVAKA igra na konzoli radi, ne steka, nema zezancije oko namjestanja grafike...samo sjedi i igraj.
Post #323 · Oct 3, 2005, 8:34 AM
Konzole se prodaju ko lude i moze se rec da su trenutno popularnije od kompa (ako i nisu, onda su tu negdje) i isplatilo bi se radit igre za njih. Ajmo vidjet sta ce se vise prodavat, Xbox 360 il PS3, pa deri. Nisam cuo ni za jednu domacu konzolasku igru, osim Serius Sam konverzija za Xbox.
Post #324 · Oct 3, 2005, 8:41 AM
Upravo tako. I u interview-u sa Cro-Teamom sam jedino nesto procitao o tome kako se otprilike rade igre za konzole. Ali opet i ovisi o tipu igre, jer nije svaka igra ko rodjena za konzolu. Ima posla R&D oko toga koliko hoces...
Post #325 · Oct 3, 2005, 9:57 AM
Jao ljudi sto ste zabrijali, daj citajte malo po netu :)

Igre za konzole se rade na PC-u.
Ako neka igra izadje prvo za konzolu to je marketiski trik (sto je opce poznato jer je isplativije tako raditi) i tek onda izadje poboljsana verzija iste igre za PC zato i treba jaci komp... ali uvjek mozes smanjit detalje da radi i na slabijem!
U kompu najvise ovisi graficka pa tek onda procesor i ram, danas je standard imati memorije toliko da se ni ne pita vise koliko, za procesore slicno jer graficke u vecinu slucajeva koče procesore zato i izlaze stalno nove (brze od cpu-a). Danas ako vam neka igra trza samo kupite novu graficku dostojne snage i igra ce vam letjet brze od konzole!

Konzola se sastoji od PC djelova, pa vec su daaavno neki frikovi instalirali linux na xbox, pa vi meni govrite nesto.

Znate sta je drugacije od PC-a? druga tehnologija!!!!! tipa Amiga, Commodore i sl. ... Mac!! Konzole ne postoje, tako su nazvane da bi prodaja istih bila laksa i jednostavnija.

Ma mogu pricati do sutra, pa znam hebemu :| konzole su d-shit ;) i nikada nece presisati PC dok ne izmisle nesto novo i drugacije!
Post #326 · Oct 3, 2005, 10:17 AM
Vec smo utvrdili da su konzole losije, a ti ko da govoris da se za njih uopce ne isplati radit igre.

[<--- post count]
Post #327 · Oct 3, 2005, 10:54 AM
Nikola wrote:
Vec smo utvrdili da su konzole losije, a ti ko da govoris da se za njih uopce ne isplati radit igre.

Ed, procitaj sto je Nikola napisao. Bit diskusije nije dali se netko zalaze za kompve ili konzole...ja sam rekao da su meni konzole shitni me, ali zelimo pridodati vaznost tome, kako se igre za taj shitni me dobro prodaju. Zasto? Dali se isplati radit igre za njih? I dali ce se na koncu igre radit samo za konzole, a ostalo ide na komp i druge uredjaje?

To mene zanima. Znam da od kompa mozes napravit multimedijalni centar da ostanes bez daha, a da na njegovu snagu potrosis 1000 kn. To sam vidio svojim ocima. Pitanje je gdje ide gejming trziste. A ne to sto ti stalno tupis, ja volim PC, i mrzim konzole jer su shit. Objektivno razmisljanje i argumenti koji nam mogu koristit. Mislim da su svima koji dolaze na ovaj forum konzole shitni me, to je nedvojbeno.
Post #328 · Oct 3, 2005, 11:13 AM
Cuj, moj odgovor je na sve u zadnje dvije stranice jer ste pricali o svemu vezanom za konzole.

Naravno da se isplati raditi igre i za konzole, jednako lako koliko i za PC tj.. imas compiler i gotovu igru s PC-a pretvoris za konzolu...
Post #329 · Oct 3, 2005, 11:14 AM
Daj mi Ginka za box porfavor.
Post #330 · Oct 3, 2005, 11:18 AM
Ma full...to je ono sto sam spomenuo, da postoje odredjeni tipovi igre koji su nekako predodredjeni za konzole. ALI...Gink ima potencijala da se prodaje i na drugim uredjajima osim na PC-u. Otom potom. ALI za konzolu....sum-sumnjam.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in