Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,621 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 11 of 141
Post #301 · Apr 1, 2004, 9:26 PM
Svaka cast Igore na Remember igrici, kvalitetno si je napravio, da nije vec poznati memory mogao bi je prodavati, napravi neku zanimljivu logicku igricu, slatke grafike i bacamo je u prodaju preko Generation Stars-a (normalno tebi sva zarada), to vrijedi i za tebe Miskec, napravi nesto fora.... i bacamo u prodaju.

Igore, za ono povecanje slike prema windowu:
-Nadji ovo u Sub Main():
Opcije.FULL_SCREEN = False 'Windowed mode
Opcije.RES_WIDTH = 640 'Graphics/Screen Resolution - X size
Opcije.RES_HEIGHT = 480 'Graphics/Screen Resolution - Y size
Opcije.WIN_WIDTH = 1024 'Window X size
Opcije.WIN_HEIGHT = 768 'Window Y size
i stavi ovako kako sam ja stavio, RES_????? je rezolucija slike, to pusti 640x480 a WIN_????? je velicina prozora i sve ce se resize-ati samo od sebe!
Post #302 · Apr 1, 2004, 9:56 PM
Evo Edi i ja smo preko icq-a dosli do rjesenja.
Dakle ako zelite napraviti igru u prozoru (da je igra preko cijelog prozora iako prozor nije preko cijelog ekrana), onda RES_????? i WIN_????? moraju biti isti. npr.
Opcije.RES_WIDTH = 200 'Graphics/Screen Resolution - X size
Opcije.RES_HEIGHT = 240 'Graphics/Screen Resolution - Y size
Opcije.WIN_WIDTH = 200 'Window X size
Opcije.WIN_HEIGHT = 240 'Window Y size
Post #303 · Apr 2, 2004, 12:20 PM
He he cao ljudi evo da se javim posle par dana jer nisam imao sate na netu kako me ti sati smaraju brzo ih potrosim pa onda par dana nemam sate i odmah imam 100 postova koje treba procitati a mailova preko 1000 pa me onda mrzi. Inace ja uveliko radim na dx tetrisu [ 30% ] uskoro cu postati in development. Nadam se da ce to uskoro biti gotovo i onda moram zavrsavati tj. praviti Cyber Collector 2.

E jos nesto sam zaboravio Dino fenomenalna ti je igra grafika je odlicna a ona polja prilagodi tako da x i o dolaze do izrazaja super je zaista svidja mi se.

Pozdrav svima
Post #304 · Apr 2, 2004, 6:52 PM
Hvala na komplimentu....a trudim se oko grafike, ali ne ide mi bas najbolje...sada sam malo zapeo...moram nabaviti neke slike sa neta kako bi mogao nastaviti...!
Post #305 · Apr 2, 2004, 11:30 PM
Miskec, za ono sto si pitao u IN-DEVELOPMENT-u:
Izbrisao sam ti post tamo jer je onaj forum za pricanje na ENG (sori) ali imam odgovor za tebe.
http://www.truevision3d.com - Tu mozes skinuti onaj engine, pretpostavljam da si vec bio tamo pa da ti link nije radio, znam ni meni nije pa sam bio poludio, moras se prijaviti na njihov forum/stranicu da bi mogo kliknut na download! To im je nesto novo, a i glupo.
Post #307 · Apr 3, 2004, 6:58 AM · edited Apr 3, 2004, 9:52 AM
Ne seri jebote nekapiram sat se desilo jel ovo neka fora ili stvarno nekapiram nista. Ma neznam sta da downloadiram tamo na onom sajtu aj kad bi mi dao link da ja odavde direktno skinem jel to moze.

<EDIT 11:45>

E jel ste izvukli dina iz policije sta se desava
Post #308 · Apr 3, 2004, 8:22 AM
edifreak wrote:
Dino zavrsio na muriji...bolje ne pitajte zasto, cak je i u stranim novinama... starci su ludi ovdje!
http://mediafinder.sytes.net/dailynews/

ROTFL :lol:
Post #309 · Apr 3, 2004, 5:20 PM
TrueVision: setup.exe [35 Mb]

By the way Miskec, si ti uopce procitao ono za Dina na onom linku? To je bila sprdnja :f :lol2:

Idem sad probati Tetris (promjeni si ime igre jer ono "tris" je zasticeno)...c ya

< EDIT >
Eh, zeznuo si me Miskec, pise IN-DEVELOPMENT za Tetris da je v1.0, pa sam mislio da je igra vec gotova i kad je skinem na kraju ja vidim to onaj stari u BitBlt-u v0.1TEST.
Post #310 · Apr 3, 2004, 9:07 PM
Ma bre jebite se jel ste vi normalni jos ja se primio kakv sam kreten ja mislio ozbiljno. :oops: kakva sam budala jos ja mislio ovaj dino muci i zlostavlja jadnu ioovcu what a fool :oops:
Post #311 · Apr 3, 2004, 9:27 PM
he he...
Nitko nije rekao da ju nisam zlostavljao, a uostalom ona (Molly) nije imala nista protiv... :)
Malo ljencarim od kada radi ovaj Internet do daske !!!
Moram uskoro nastaviti na Kvizic Kruzicu jer mora biti gotov do 01.05.2004 !!!
Post #312 · Apr 5, 2004, 10:16 AM
Upravo sam u skoli i pokazao sam profesorima i nekim ucenicima kako bi trebao izgledati Kvizic Kruzic i svi su zadovoljni...to mi je dalo dodatnu inspiraciju za nastavak...
Danas cu se opet uhvatit programiranja jer imam jos 25 dana da zavrsim igru...a to i nije bas puno...tj to je jako malo jer moram skoro sve ponovno izprogramirati...moram veceras naci neku sliku koja ce biti za izbornik koji ce se nalaziti sa lijeve strane u igri...
To bi trebao biti neki "Scrool" na kojemu ce pisati izbornik, a zatim klikom na njega bi se trebao odvrtiti (spustiti) i pokazati sve sto ce pisati u izborniku...Nova igra, Postavke, Pitanja (tu ce se moci gledati pitanja koja se nalaze u bazi i mjenjati ih ili dodavati), Credits (ili mozda Zahvale...neznam ni sam kako bi se to trebalo zvati na hrvatskom), Izlaz...
Neznam da li ste me razumjeli jer u zadnje vrijeme imam problema sa izrazavanjem tj. neznam nista objasniti i samo ja razumjem ono sto govorim....:)

Igore, simpaticna ti je ova nova igra, izbornik je cool...jedva cekam nekakvu beta verziju...ako ti treba beta tester, tu sam :)

Pozdrav do veceras kada cu opet svratiti na forum !
Post #313 · Apr 5, 2004, 4:43 PM
Pozdrav,
Drago mi je da vam se svidja pocetak, a sto se tice beta verzija, evo prilike :)
Imao sam dosta problema sa collision detekcijom jer skiffy zauzima nekoliko tileova, pa bih vas zamolio da skinete novu verziju s Test mapom i javite mi ako naidete na ikakvu gresku.

http://gs.gamer.hr/files/igor/razno/skiffy.ace

Edi, svidaju mi se tvoje ideje i stavit cu ih cim zavrsim ovaj tehnicki dio (collision, camera, animacije, tileovi...)
Post #314 · Apr 5, 2004, 7:52 PM
Evo bas sam probao igricu, cool :) dobra detekcija, ja sam se nahebo ko budala oko te detekcije za Ginka. Vrti mi se oko 40FPS-a ali mislim da moze i brze jer imam pokrenuto 100 aplikacija.

Imam par zamolbi i pitanja:
- Ako mozes napraviti window mode opciju preko nekog .ini file-a da lakse i brze testiram igru a i zbog windowsa mi je jer imam gadnih problema pa kad izadjem iz igre ostane mi 640x u win...
- Da li kooristis neku funkciju za kontrolu FPS-a? (Limiter iil sve mnozis sa timeDifference)
- Oce li hrcak biti nacrtan sastrane?
- Da li ce nivoi biti veci od jednog ekrana (ono, kao Mario, na desno)?
Post #315 · Apr 5, 2004, 8:48 PM
edifreak wrote:
Evo bas sam probao igricu, cool :) dobra detekcija, ja sam se nahebo ko budala oko te detekcije za Ginka. Vrti mi se oko 40FPS-a ali mislim da moze i brze jer imam pokrenuto 100 aplikacija.

Koristio sam dosta koda iz Ginka (hope you dont mind), pa tako i collision detekciju (modificirao sam je naravno na svoj projekt) :)
edifreak wrote:

- Ako mozes napraviti window mode opciju preko nekog .ini file-a da lakse i brze testiram igru a i zbog windowsa mi je jer imam gadnih problema pa kad izadjem iz igre ostane mi 640x u win...

-moze, nema problema
edifreak wrote:

- Da li kooristis neku funkciju za kontrolu FPS-a? (Limiter iil sve mnozis sa timeDifference)

-koristim tvoju foru iz Ginka.
edifreak wrote:

- Oce li hrcak biti nacrtan sastrane?

-Hoce
edifreak wrote:

- Da li ce nivoi biti veci od jednog ekrana (ono, kao Mario, na desno)?

-Planiram napraviti vece nivoe i da kamera prati hrcka (kao Mario)... naravno sve je jos labavo jer nemam ni grafiku ni nista...
Post #316 · Apr 6, 2004, 12:40 AM
Ma nema beda to sto koristis djelove koda iz Ginka, svaka ti cast ako si uopce skuzio taj moj collision detection (prilicno je kompliciran)

Ako koristis tocno onako kako sam ja u Ginku napravio FPS Limiter onda pomocu jedne naredbe mozes raditi Slow Motion efekte :)

A grafika, nema veze, ni netreba ti za pocetak...ak oces imam ti ja dosta 2D grafike (skoro 1Gb ali za sve vrste igara), imam ti sve od Mario Bros-a ako hoces? pa barem to koristis za pocetak...

-------------------------------------------------
ISPIT 04 - Ujutro ce biti gotov!
Dizem se oko 9:30h / 10:00h (cya on GS Chat & ICQ)
Post #317 · Apr 6, 2004, 6:28 PM
Ja sam upravo skinuo skiffy-a ali problem je u tome sto sam sada na trecem kompu koji nemoze pokrenuti nesto TOLIKO ZAHTJEVNO..
Marijana igra Sims-e na mom kompu, a Edi mi je zabrani diranje njegovog kompa jer ja kao "cackam i prckam"...
Pogledati cu kasnije veceras i reci svoje misljenje...

BTW jucer sam jos malo radio na KK i cini mi se sve boljim, veceras cu uploadirati novu verziju...ali trebati ce mi strucno misljenje, i ako imate kakve ideje u vezi dizajna ili bilo cega, molim vas da se izjasnite...ako vam se ne svidjaju moji gumbici u igri, uvijek mi mozete poslati svoje itd...
Post #318 · Apr 6, 2004, 8:31 PM
Todays news: napravio sam micanje kamere ali jos necu uploadati jer jos neke stvari zelim napraviti, pa da mozete testirat i sl.

Edi, ako ti nije problem posalji megabajt-dva grafike na mail (ili uploadaj na site) - idealno bi bilo ako imas 40x40 tileove, ali i drugi ce pasati (20x20, 60x60...)
Post #319 · Apr 7, 2004, 1:38 PM
Dino wrote:
Marijana igra Sims-e na mom kompuzete poslati svoje itd...

To ti je sestra ili? (ako je cura, zaboravi da sam pitao)

:wink:
Post #320 · Apr 7, 2004, 2:56 PM
Onda sam zaboravio da si pitao :)
Bolje da ju ne spominjem vise :)
Post #321 · Apr 7, 2004, 3:01 PM
Dino wrote:
Onda sam zaboravio da si pitao :)
Bolje da ju ne spominjem vise :)

:) nemoras brinuti. :) tako pokvaren ipak nisam :)
Post #322 · Apr 7, 2004, 11:43 PM
Igore, evo zipao sam sve sto sam nasao za 2D Platformske igre:
Download: Tiles for 2D Platformer.zip [322 Kb]
Malo sam ih nasao, mislio sam da imam vise tekstura za takav tip igara ali nemam, imam sve zivo za ostale zanrove (najvise tekstura za igre odozgo).
Post #323 · Apr 8, 2004, 1:34 AM
Jos sam malo doradio Kvizic Kruzic i mozete pogledati...
kvizickruzicdx.zip 450 kb
Doslo je do nekih vaznih promjena u dizajnu. Nece biti scrool na kojem pise glavni izbornik i klikom na njega taj scrool se odvrti i prikaze izbornik...jer nisam mogao naci scrool, a ne bi ga bas znao dobro nacrtati, pa sam radje koristio obicne gumbice...
Uskoro ce poceti dolaziti efekti i kada sredim sve izbornike...krecem sa igrom, a mozda i prije...!
Recite sta mislite...
(recite nesto lijepo bez obzira na to da li vam se svidja, tako da se ja ufuram i programiram dalje s jos vecim uzitkom...) :)
Ako ovo bude licilo na nesto, da ja to stavim u prodaju ? za 3$ ili tako nesto ? ali samo za HR (za pocetak) ?
Odo ja sada spavati.....yes nema skole 10 dana....!
Post #324 · Apr 9, 2004, 1:07 PM
Evo da vam nagovestim sta cete uskoro videti. Ovo je baza u kojoj se stvaraju temkovi u mojoj igri.
[img]http://gs.gamer.hr/files/miskec/baza.jpg[img]
JOs nisu gotove sve texture

Pozdrav svima [/img]
Post #325 · Apr 9, 2004, 1:08 PM
Evo da vam nagovestim sta cete uskoro videti. Ovo je baza u kojoj se stvaraju temkovi u mojoj igri.
User posted image
JOs nisu gotove sve texture

Pozdrav svima
Post #326 · Apr 9, 2004, 4:14 PM
Cini se dosta dobar dizajn, ali sad nemoj misliti da mi se ne svida, mislim da bi bio primjereniji za vojnike. Ne izgleda bas na weapons factory :wink: ali ako bi to bio hangar/tvornica je dobar izbor. Nadam se da ne trazim puno, ali probaj dodati jos mrvicu detalja, ne mislim na texture, tek toliko (dimnjaci i sl. ali vjerovatno nista vise ne treba jer je i ovako dobrar mode)l. Btw, koliko ti je vremena trebalo? :) Cista znatizelja.
Post #327 · Apr 9, 2004, 4:45 PM
He he pa naravno da cu ubaciti jos mogu da napravim sta hoces nego me mrzelo ovo sam napravio za oko 4-5min ubacicu jos detalja videces samo necu da preterujem da nebi usporilo fps u igri jer je ovo ipak model za igru znaci low poligon bilo bi lepo ako bi mi iko pomogao ok textura jel me mrzi da ih crtam.
Post #328 · Apr 9, 2004, 7:54 PM
Miskec wrote:
Evo da vam nagovestim sta cete uskoro videti.

Koliko je otprilike dugo to uskoro?? :D
I sto je sa Auto maniom?? :eh:
Edi, kad ce Gink i stranica?
Post #329 · Apr 9, 2004, 10:05 PM
He He igore mi te sinoc isprozivali za igru pa ti sad nama vracas. He He lukavo lukavo. To uskoro je za koji dan mozda ponedeljak ili utorak ide uskrs sad pa verovatno necu nista programirati idem se "tucati" jajima. :D . Ali videces uskoro igru i svideceti se sto se tice AUto Manie kad zavrsim textris i sa edijem ovu 3d igru za ove likove onda se bacam da usavrsim moj 3d engine koji sam vec napravio i onda se bacam na tu igru.

Za noda evo pogledaj sad kako izgleda za ovo mi je trebalo jos dodatnih 6 min ja uglavnom pravim sve od jednog cilindra ili kocke nikad neslazem vise njih nego jedan razvlacim i pomeram dok nedobijem sta zelim stoi smanjuje vreme i slozenost vektorsku slike evo pogledaj sad kako izgleda (nezaboravi da je ovo strategija).User posted image

Pozdrav ljudi
Post #330 · Apr 10, 2004, 5:08 PM
Vidim ja da vi svi napredujete...

Igore, simpa ti je igra...jos koji neprijatelj i par nivo, i to bi bilo to...

Miskec...dobro tebi ide...dobro da imamo nekoga u teamu tko zna raditi 3D objekte...to ce nam trebati u bliskoj buducnosti...

Edi, stvarno bi se trebao primiti Ginka, pa makar na silu...

A i ja bi se trebao primiti KK ali sada sam zabrijao za Sacred i ne mogu ga prestati igrati...
Idem nesto pojesti i onda se bacam na posao...!

Kada cemo opet imati online sastanak ?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in