Post #1035
· Mar 3, 2005, 12:22 AM
Miskec wrote:
Ma OpenGL je vise kao neki engine radjen u dx-u kao tv3d otprilike ali ima nedostataka nemoze da ucita 3ds fajlove i tako neke gluposti sranje zato sam i presno na dx9 i video da je jos lakse a pogotovo zato sto dx znam iz vb-a
OpenGL je dll biblioteka isto kao i DX, mo?da niste znali.....ali Doom3 engine se radio u OpenGL-u....pa netreba imati lo?e "misli" o OpenGL-u.
Istina ima razlika između OpenGL-a i DX-a, to svi dvije različite stvari, i za njih su pisane različite ASM naredbe, jer u grafičkim karticama postoji poseban dio koji se bavi OpenGL-om, a poseban DX-om.
Osim toga, OpenGL je multiplatform, a DX je samo za windoze.
I OpenGL i DX mogu raditi u Visual Basicu...ovdje mislim na .NET
Osim toga, radio sam u OpenGL-u sa VC++6 u VC++7, i sku?io da je puno bolje raditi sa DX-om u VB.NET-u...ma ?ta god drugi govorili o tome.
Ako mislite da je VB.NET spor u radu sa DX-om, ajd potrudite se napravit test brzine izvođenja DX funkcija u VB.NET-u i C++-u.....pa ćete se uvjeriti, najvi?e toga ovisi o vje?tini programera i kako će optimizirati k?d.
Istina...zbog nekih stvari se neisplati pisati 3d engine u vb.net-u, već u c++-u, no ako nemate 6-7 godina iskustva u programiranju, tada se neisplati uopće raditi neki 3d engine, jer ćete samo izgubit ?ivce.
Pitajte koliko je to zeznuta stvar autore TV3D-a, oni programiraju već 13 godina pa imaju problema......