Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,626 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 16 of 141
Post #451 · Jul 9, 2004, 2:44 PM
Joj pa sto nisi video da kupis ati bilo koju za koju imas para odlicne su kartice bas extra.
Post #452 · Jul 10, 2004, 12:26 AM
Snasao sam se sa programiranjem na bratovom i trecem kompu sto imam, ovaj treci ima uzasno mutan ekran i losu graficku, za popizdit.

NEWS:
- Gink pri kraju
- Na bratovom kompu sam u par dana po 1h programiranja napravio jednu cjelu igricu
- Irena2D Engine je u verziji 0.8.71 i spreman da cini cuda u buducim projektima
- Gold Seeker gotov

Cim zavrsim Gink cu zatvoriti generationstars.com na tjedan dana i napraviti novu stranicu u tom vremenu, forum cu ostaviti, normalno!

btw, sta ima kod vas?
Igore, jesi sta napravio sa irena2d.dll?
Miskec, kako cura, kako programiranje? :)
Nitro, jesi sta aktivan ovdje?
Dino, kad nastavljas stvarati nove (nikad zavrsene) projekte?
Dule, imas li ti sta u planu sa programiranjem?
...
Post #453 · Jul 10, 2004, 7:26 AM
He He cao edi lepo je videti te na forumu posle duzeg vremena,
hvala na pitanju cura mi je super slusa me a to je najvaznije :o) :D .

Sto se tice programiranja sigurno si video da sam poceo raditi na map editoru tj. ispocetka da bih sredio kod jer sam se totalno pogubio juce sam ga sredio do predjasne verzio i sad samo treba nastaviti. Ja po celi dan programiram radim onaj glupavi sajt i tako nista novo.

Aj povezi taj treci komp na net pa da se cujemo malo da chatujemo nismo dugo imamo gomilu stvari pricati javi kad budes ako budes na mob ili na mail nekako pa da se nadjemo ili mozda svi zajedno na java chatu.

Pozdrav Miskec
Post #454 · Jul 10, 2004, 3:48 PM
Miskec wrote:
Sto se tice programiranja sigurno si video da sam poceo raditi na map editoru tj. ispocetka da bih sredio kod jer sam se totalno pogubio juce sam ga sredio do predjasne verzio i sad samo treba nastaviti.
Vidio sam, imam neke ideje kako si ga mogao jednostavno napraviti, mislio sam da imas jedan picturebox u kojemu ce biti slika mape odozgo (ali slika, ne 3d pogled) i kad je npr. stablo selektirano ti klikces po toj slici i crtaju se stabla na nju i u drugom picboxu u 3d pogledu(taj drugi picbox ti ni ne treba, osim ako ti se da raditi fora editor pa ga napravi)...javi sta mislis

Miskec wrote:
Aj povezi taj treci komp na net pa da se cujemo malo da chatujemo nismo dugo imamo gomilu stvari pricati javi kad budes ako budes na mob ili na mail nekako pa da se nadjemo ili mozda svi zajedno na java chatu.
Treci komp mi je vec povezan na net ali je monitor toliko mutan da mi se suze oci dok nesto citam sa ekrana, taj komp mi je samo za internet sharing i televiziju, kao neki server, uvjek je upaljen i preko njega Dino ide na net.
Post #455 · Jul 10, 2004, 9:25 PM
Sto se tice map editora to sto si predlozio je kraca verzija ali ni ovo sto radim nije tesko radi na istu foru samo ima vise pogleda a kad mi se vec da raditi sto nebi uradio kako valja.

Pa sto za taj treci komp nevezes monitor od tvog kompa koji ti neradi i eto imas super sliku nekapiram. :-? :D

Pozdrav Miskec
Post #456 · Jul 11, 2004, 4:37 PM
Odlicne vijesti, edi drago mi je da si se snasao, svi smo se izgleda polako vratili u akciju :)

edifreak wrote:
Igore, jesi sta napravio sa irena2d.dll?

Jok! Jos mi ne radi, javljao mi je istu gresku nakon onog setupa i onda sam malo petljao u registry-u i svugdi di pise system32 folder stavio system folder pa mi sad javlja Compile error: Method or data member not found. Ko zna sta sam ja zbrljao :doh: :roll:

Tako da jos uvijek radim s Irena2d modulom...
Post #457 · Jul 12, 2004, 12:40 AM
Instalirao si Irena2D preko setupa, a si mozda probao poslje toga pokrenuti onaj primjer u zipu-u u kojemu sve pise kako sta treba napraviti? Dali ti radi taj primjer, jer ja sam probao Irena2D na jedno 10 kompova gdje sam god mogao i svugdje radi perfektno i bio sam full ponosan na sebe :)

Evo..cek...probao sam, meni radi ok ali imam i noviju verziju koju sam upravo bacio online!
Skini ovo i instaliraj:
http://gs.gamer.hr/files/edifreak/irena2d/irena2d.exe

Pa skini ovo, otpakiraj i pokreni .exe i javi mi dali ti radi, ako radi onda si ti ljepo otvori taj projekt i u njemu nastavi programirati svoju igru..:
http://gs.gamer.hr/files/edifreak/irena ... xample.zip

Mora raditi :twisted:
Post #458 · Jul 12, 2004, 12:14 PM
RADI!!!
Odlicno! Onaj novi efekt je fenomenalan.. Irena postaje prava mala zvijer :)
S cime otvaram dds fileove?
Post #459 · Jul 12, 2004, 2:53 PM
DDS fileove mozes pogledati ako imas instaliran TRUEVISION 3D. Uz njega dobijes i jedan mali programcic koji se zove TexED - Texture Editor imas ga u start meniju gde ti se nalazi truevision 3D kad ga instaliras.

Pozdrav Miskec
Post #461 · Jul 12, 2004, 6:49 PM
Heh, jos samo trebam nabavit photoshop ;)
Jos se pokusavam prilagodit na dll verziju enginea. Imam nekih problema s INIRead funkcijom, mozes li provjerit je li to ok?
Post #462 · Jul 12, 2004, 9:53 PM
Cao ljudi,
neznam da li ste primetili ali meni se forum extra lose otvara trebam da cekam sat vremena da se otvori. Da li se to i vama javlja. Stranica i sve drugo radi normalno sav internet se otvara norm,alno ali forum od gs-a jedva poludeo sam treba mu 5min da otvori neku temu. :( :-?
Post #463 · Jul 13, 2004, 10:50 AM
Da i meni je zadnjih dana bio spor forum, ali sad je izgleda sve OK.
Post #464 · Jul 13, 2004, 11:40 AM
Da evo danas mi je sve OK. Ma smoio sam se stalno nesto koci crko sam od cekanja da se ucita.

Pozdrav Miskec
Post #465 · Jul 13, 2004, 8:04 PM
Imam problemcic. Nakon ove linije pogledam u folder i nista nije sejvano. Sta trebam napravit??
[vb]I2DEx.INIWrite "Config", "Fullscreen", False, SettingsINI[/vb]
Post #466 · Jul 14, 2004, 12:10 AM
Ja ti bas i ne mogu previse pomoci jer vec dugo nisam radio u Ireni...inace i mene je forum malo zajebavao jucer-prekjucer, ali mislio sam da mi je komp sjeban...ali isto, danas mi je OK...!
Post #467 · Jul 14, 2004, 1:08 AM
Prije svega pogledajte ovo: http://gs.gamer.hr/forum/viewtopic.php?t=151&start=10

Igor {J.B.} wrote:
Imam problemcic. Nakon ove linije pogledam u folder i nista nije sejvano. Sta trebam napravit??
I2DEx.INIWrite "Config", "Fullscreen", False, SettingsINI
Ja sam probao i radi ok, mislim da znam u cemu je problem.
Vrijednost "SettingsINI" si sto posto stavio c:\..\..\bla.ini a stvar je u tome sto on zna gdje se sad nalazis i samo trebas upisati filename bez VB.path...bah
Ovo sam ja napravio i meni radi![vb]I2DEx.INIWrite "Config", "Fullscreen", False, "bla.ini"[/vb]Stvorio mi je bla.ini i u njemu je:
[Config]
Fullscreen=False
Post #468 · Jul 14, 2004, 6:20 AM
U jebate...kako sam se rano dignuo....!

Jesam kurac....odo ja spavati...!

Mrzim kada mi se dan i noc okrenu...!
Post #469 · Jul 14, 2004, 6:45 AM
He he ja obozavam kad mi se zamene dan i noc nocu imam mira programirati. Ali se trudim da legnem najkasnije do 3h jel ako nelegnem a napolju svane nemogu zaspati. Nikad u zivotu nisam mogao da zaspim kad je dan. A i nevalja dugo biti nocu budan zbog zdravlja jel se organizma totalno iscrpi.

Pozdrav svima Miskec

p.s. Odo programirati veceras ce biti dostupna beta verzija za download
Post #470 · Jul 14, 2004, 1:50 PM
edifreak wrote:
Vrijednost "SettingsINI" si sto posto stavio c:\..\..\bla.ini a stvar je u tome sto on zna gdje se sad nalazis i samo trebas upisati filename bez VB.path...bah

Eheh, u tome je bio problem :|
Ono za izdavaca je IZVRSNA vijest!!!
Vidim da se Big Fish inace bavi izdavanjem slicnih puzzle&action igara, jesi li blizu zavrsetka Ginka? (inace opet malo kasnimo s rokovima :doh: :twisted: )
Post #471 · Jul 14, 2004, 6:51 PM
Igor: inace opet malo kasnimo s rokovima
To nam je moto :P

Nema beda, rekao sam izdavacu da je igra gotova do kraja mjeseca. Evo bas sam danas bio kod Lalica (frenda muzicara) i nesto sam iskladao na njegovoj aparaturi, pokazami neke sitnie i tak, imamo Loop za Gink tokom igranja... nije nesto genijalno ali ono... :eh:

Trenutno animiram Ginka (karaktera) da je malo zivlji dok skace okolo i uljepsavam eksploziju bombe (bonusa).

Soon more info!
Post #472 · Jul 14, 2004, 9:33 PM
Cao ljudi,
ja evo kasnim sa rokom ali kao sto edi rece to je nas moto prva beta verzija Map editora ce biti sutra uvecxe zavrsio sam oko 55% - 60% celog editora uskoro full version.

Pozdrav Miskec
Post #473 · Jul 15, 2004, 12:37 AM
Mogu reci da si brz :clap: , ali ima problem :doh: , kako ti znas koja ce verzija biti zadnja ako ni ja neznam koje cemo predmete sve moci ubaciti :eh: , ili mislis napraviti neku opciju za Import-at 3d objekte sa slikama 8)?
Post #474 · Jul 15, 2004, 7:01 AM
Slusaj edi mislio sam ja na sve,
od objekata koje mozes ubaciti bice Lnadscape to se podrazumeva, bice TREE bice 3d wall i obican wall i ono najglavnije bice 3d Object i to podrazumeva bilo koji MASH 3D OBJKEAT jer sve objekte koje ubacujes su ustvari mesh i posto unapred neznamo sta cemo ubaciti sve ce to biti pod dugmetom CREATE MESH da li me razumes nema potrebe da znamo unapred a i moze da se koristi za bilo koju drugu igru.

p.s. AKo me nisi razumeo napisacu ti ponovo lepse sad sam zurio.

8)
Post #475 · Jul 16, 2004, 3:18 AM
Razumio sam :) SVE OK! (osim 3D wall-a, neznam sto ce nam, osim ako ces moci birati teksturu za njega)

Danas sam prenio 10 kartonskih kutija sa tocke A na tocku B koje su udaljene oko 5 metara i zbog toga zaradio 13Eura :P A sutra opet idem :)
Post #476 · Jul 16, 2004, 12:11 PM
Joj kasnim sa izbacivanjem beta verzije map editora jer sam se zapetljao oko zoom-a i pan-a tj. oko 2d camera za prvi i drugi viewport. Za treci sam uradio WASD kretanje i jos neke dugmice za kretanje u 3d-u ali za prva dva 2D sam se malo spetljao ali resicu to do sutra pa cu onda izbaciti beta verziju.

Kad zavrsim to sa kamerama sto je najveci rpoblem ostaje mi jos da ubacim dugme za ubacivanje drveca i 3d object i da uradim New, Open, Save i da to bude gotov map editor jos jedno 3-5 dana rada ako nebude kasnjenja zbog nepredvidjenih situacija.

Pozdrav Miskec
Post #477 · Jul 16, 2004, 8:59 PM
Ma nema beda za rok, samo ti polako to napravi kako treba, jer cemo ionako mene morat malo pricekat da nastavim programirati na NSL-u.

Sada je 22h58, za nekih 30min nastavljam rad na Ginku i programirat cu ga do 10h ujutro... cya
Post #478 · Jul 17, 2004, 3:05 AM
He He samo ti programiraj,
ja sam upravo usao u kucu sa zurke i idem spavati sutra moramprogramirati map editor

Miskec 8)
Post #479 · Jul 17, 2004, 11:27 PM
Bok, samo sam dosao javit da Gink napreduje sjajno i da sam pri zavrsetku cjelog koncepta, jos malo i ostaju mi samo meniji i zvukovi za ubacit! Jedva cekam prvi demo Generation Stars-a!
Rado bih vam pokazao screenshoot ali ipak necu, pustit cu cjelu igru kao iznanedjenje za svih. Ma sve cu pustit kao iznanedjenje, kad napravim cjelu novu stranicu cete sve saznati...

Veceras sam upoznao 4 komada i nije bilo nista :doh: :D
bye
Post #480 · Jul 18, 2004, 1:43 AM
Ja cu Ediju maznuti cijelu verziju Gink-a i prodavati je na netu za duplo manje jer je moja zarada na Gink-u 2-4% :)
Nekako mi se vi?e sviđa 50%

No ?alu na stranu...umoran sam...odo spavati...sutra je velik dan !

-- EDIT --
pogledajte moj BLOG
http://filedino.blog.hr/

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in