Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,630 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 17 of 141
Post #481 · Jul 18, 2004, 7:33 PM
Kad smo vec kod blogova, mozete skociti i na moj:
http://edifreak.blog.hr

Otvorite i vi svoje! :)
Post #482 · Jul 18, 2004, 10:32 PM
Sta je to blog i kako da otvorim svo. Bio sam i na Edijevom i Dinovom super je samo kako ja to da otvorim ja nista neznam :(
Post #483 · Jul 18, 2004, 10:34 PM
Odes na http://www.blog.hr i tamo ti je gumb da se prijavis. Full je jednostavno, prijevis se za 2 min. i imas svoj blog spreman da vec pises svoje postove... ajde ajde, napravi ga :)

E da, Blog ti je nesto kao online dnevnik, mozes pisati sve o sebi, sta siradio svaki dan, mozes pisati o svojim misljenjima, o kompovima novosti ako hoces, ma mozes pisati sve sve i prostaciti koaliko hoces ako hoces! preko 100000 ljudi ima svoj blog u HR, a vani su brojke u milionima, i Bill Gates uskoro otvara svoj blog.
Post #484 · Jul 19, 2004, 10:57 AM
Evo me poslje cjele noci programiranja, napravi sam nesto sto uopce nisam planirao :) Vodu, i to sa fizikom, nikakve slike. Napravio sam pravu vodu jer nisam nasao nijednu dobru sliku vode na netu!

SCREENSHOTS: [v0.7.0]
User posted image User posted image
Post #485 · Jul 19, 2004, 11:43 AM
U jeeeeeeeeeee bas je strava ta voda jedva cekam konacnu verziju pa da igramo i zaradujemo jeeee. I ja sam blejao celu noc sredjivao komp pricao sa edijem sad idem programirati. Edi cujemo se nocas ja cu programirati celu noc da zavrsim ovaj editor pa i ja da predjem na Irenu i da napravim neku igru nebi bilo lose smislio sam neke ideje ali necu zapocinjati dok ne zavrsim editor.

p.s. Zasto koristis windows clasic style u xp-u. kad je ovaj novi 100x bolji (da li si me razumeo)

Pozdrav Miskec

<-EDIT->
E edi, kad recimo nesto promenim na nekom mom topicu kad uradim edit jel se upali ono zuto kao da je neprocitana poruka. Pitam te jel sam do sad vise puta editirao topic za map editor screen shotove sa ubaci pa neznam da li se oznaci kao neprocitano.

Pozdrav Miskec
Post #486 · Jul 19, 2004, 2:54 PM
U jeeeeeeeeeee bas je strava ta voda jedva cekam konacnu verziju pa da igramo i zaradujemo jeeee.
Hehe :)

I ja sam blejao celu noc sredjivao komp pricao sa edijem sad idem programirati. Edi cujemo se nocas ja cu programirati celu noc da zavrsim ovaj editor
I ja bi ostao full sa gustom ali nemogu, nezelim 3 dana zaredom biti budan jer vec i ovako idem spavat svaki drugi (doslovno)

pa i ja da predjem na Irenu i da napravim neku igru nebi bilo lose smislio sam neke ideje ali necu zapocinjati dok ne zavrsim editor.
Irena je sve bolja i bolja! Full dobar , brz i jednostavan engine, ja mislim da cu sve buduce 2d igre raditi u Ireni!
Bolje nemoj zapocinjati sa idejama :) ja vec ludim, svakih tjedan dana mi padne nova ideja na pamet i samo zapisujem po papiricima..znas sta, napisi cjelu ideju tamo di mi samo vidimo u onaj forum za Ideje.

Zasto koristis windows clasic style u xp-u. kad je ovaj novi 100x bolji (da li si me razumeo)
Jer XP style uzima nekih 40MB rama i sporije radi...jedini efekt koji sam ostavio je sjena ispod misa.

E edi, kad recimo nesto promenim na nekom mom topicu kad uradim edit jel se upali ono zuto kao da je neprocitana poruka. Pitam te jel sam do sad vise puta editirao topic za map editor screen shotove sa ubaci pa neznam da li se oznaci kao neprocitano.
Ako samo editiras ne upali se nista...nazalost, morat cu naci neki plugin za forum da zasvjetli, to i mene zivcira jer ja STALNO update-am Post od Ginka i nitko nezna da se promjene desavaju...
idem sad potraziti taj plugin.

Vidimo se!
P.S. I'm very HAPPY!!!
Post #487 · Jul 19, 2004, 3:09 PM
He he ja 10h jutros programiram idem se malo odmoriti srediti lom po sobi. Posle se idem videti sa curom mozda odgledam neki DVD pa onda idem na nocno programiranje. Edi ja cu biti online skoro celu noc ako hoces svrati da procaskamo ako budes on line ili kojim slucajem budes programirao. I daj molim te nadji to za forum ovako je sranje.

Pozdrav Miskec

<-EDIT->
Edi kad programiras u vb-u jel koristis onu standardnu boju koda ili si napravio neku novu. Aj mi posalji Screanshot da vidim ako imas neku drugu boju pa da ja slozim tako
Post #488 · Jul 19, 2004, 3:51 PM
Ja koristim standard, default:
Desktop Screenshot [127 KB]

- EDIT -
Trazio sam sat i pol plugin za forum da svijetli kad je Editiran inema nigdje, a code je toliko zbrckan da nisam ni nista slicno nasao..mislio sam rucno to napravit ali jebiga..nista
Post #489 · Jul 19, 2004, 9:47 PM
E imam resenje znas kako ces da uradis. Napravi jedan topic gde ce svako od nas ko editira neki post da tu napise da je editiro taj post i da stavi link ka njemu i to ce svetleti kad se ubaci odgovor u topic a to znaci da je editiran neki post ciji ce link stajati u toj temi u poruci. Da li si me razumeo?

Ja sad krecem na nocno programiranje. Resio sam probleme sa kamerom za pan i zoom. Samo to jos treba pretvoriti u code. Radim malo sporije nego uobicajeno jel pregledavam code i komentarisem skoro svaki red code-a da se negde ne zajebem.Idem sad zavrsavati sve sto je potrebno. Programiracu sutra do oko 6-7h.

Pozdrav Miskec :)
Post #490 · Jul 19, 2004, 10:14 PM
Evo ja sam popio par pivica, i mogu reci da me malo uhvatilo.
Sada ću malo igrati karte, popiti jo? jednu/dvije pivice i na spavanac.

Sutra mo?da (99%) idem u Kraljevicu kod bake od cure...tamo ću provesti dan, malo se kupati...
Prekosutra opet djelim letke za jednu firmu i valjda ću dobiti oko 100 kn.
Sa tih 100kn imati ću oko 280 kn i kupiti ću volan za komp...ba? sam djete...!
Post #491 · Jul 19, 2004, 10:40 PM
Cao, nije me bilo par dana na forumu, vidim da ste se svi raspisali ;)
Pocirio sam vase blogove i tako to... mozda i ja otvorim jednog dana svoj - a inace nekad zapisujem gluposti koje mi padaju na pamet.
Ne znam vise sta da programiram. Skiffy je manje-vise gotov (programerski dio) trebalo bi tu jos grafike i zvukova pa bi se dalo napravit jos nivoa i tako... probacu ubacit pucanje u igru, ali jos nisam siguran kako cu to napravit.
Edi: Odlicno za vodu, kako si to napravio?? Sad mozes iskoristit tu vodu za neku novu igru. 8) Definitivno cool stvar.
Dobra ti je ova GS slicica. :)
Post #492 · Jul 20, 2004, 12:55 AM
Miskec: E imam resenje znas kako ces da uradis. Napravi jedan topic gde ce svako od nas ko editira neki post da tu napise da je editiro taj post i da stavi link ka njemu i to ce svetleti kad se ubaci odgovor u topic a to znaci da je editiran neki post ciji ce link stajati u toj temi u poruci. Da li si me razumeo?
To sam do sad i radio, tako je najbolje, u svakom novom pstu napisati sto je UPDATE i link na prvi post tog topica. Nice.

Igor: Pocirio sam vase blogove i tako to... mozda i ja otvorim jednog dana svoj - a inace nekad zapisujem gluposti koje mi padaju na pamet.
Pa napravi svoj blog i deri gluposti, nemas sta izgubiti a i briga te koliko dobar ispadne..

Igor: Ne znam vise sta da programiram. Skiffy je manje-vise gotov (programerski dio) trebalo bi tu jos grafike i zvukova pa bi se dalo napravit jos nivoa i tako... probacu ubacit pucanje u igru, ali jos nisam siguran kako cu to napravit.Ako u igri koristis Irena DLL onda ces morat imati na kraju setup za igru jer setup mora registrirati DLL da bi radio na odredjenom kompu...
Sve te kosckaste teksture lako napravis, ukrades jednu, bacis na nju 10 filtera u photoshopu i onda samo mjenjas boje i imas vise vrsta tileova (tako sam ja za gink)
A zvukove, javi sta ti treba jer ja ti imam preko 1Gb efekata u wav formatu! Trebat ce nam par dobrih igrica koje cemo objaviti na novoj stranici da se ima sta ponuditi, btw, Miskec>ako hoces napravi i ti neku sitnu igricu da bude igriva (nesto od 3 do 7 dana programiranja)...

Igor: Odlicno za vodu, kako si to napravio?? Sad mozes iskoristit tu vodu za neku novu igru. 8) Definitivno cool stvar.
Znam, a kad nema nigdje dobrih slika vode pa sam bio prisiljen igrat se matematike i fizike, reci cu ti da voda izgleda fora ali nije potpuno realna, ipak moja prva voda, kad sam je napravio sam tek u glavi smotao cjeli novi code za pravu pravcatu vodu (mozda napravim funkciju za vodu i vatru u Ireni).. svejedno, vode je genijalna a ja sam vise nego zadovoljan!
Veci dio koda imas u screenshotu u mom proslom postu gdje je ona slika od GS-a.

Igor: Dobra ti je ova GS slicica. :)
To sam napravio na jednoj stranici, imaju milion free tekstura i opciju za raditi gumbice i banere, napises tekst, odaberes font i pozadinu..i slika se sama nacrta...

Evo COPY&PASTE iz moje kolekcije dobrih linkova:
- najbolja kolekcija grafickih tekstura ikada (sve vrste tileova za sve vrste materijala)
http://www.grsites.com/textures
http://textures.forrest.cz/cgi-bin/text ... =5&r=3&p=0
- Joj kako jebeno, pun kurac besplatnih slika za igre radit
http://www.gamingw.net/resource/

Post #493 · Jul 22, 2004, 9:21 PM
Nitko ne odgovara, quotam se:
Trebat ce nam par dobrih igrica koje cemo objaviti na novoj stranici da se ima sta ponuditi, btw, Miskec>ako hoces napravi i ti neku sitnu igricu da bude igriva (nesto od 3 do 7 dana programiranja)...

Sta je sa Blogovima? Vidio sam da je Miskec napravio svoj ali jos nema nista...
Dule (Goran, iz tima) je otvorio svoj blog, http://firedule.blog.hr

Idem ja sad nesto pojesti i bacit se na programiranje cjelu noc,
btw, HELP ME: http://gs.gamer.hr/forum/viewtopic.php?p=1806#1806
Post #494 · Jul 23, 2004, 9:45 AM
Edi ja se svosjki trudim da zavrsim ovaj map editor jel me bas pocinje nervirati. Zadnja dva dana slabo programiram jel mi je u sobi temperatura preko 30 stepeni. A napolju su vrcuine preko 40 i tako vec nekoliko dana i nemogu programirati samo idem na bazen i tamo se kupan i crkavam od vrucina.

Sto se tice igre imam neku ideju cim zavrsim editor napravicu igru koja je mala od 3 - 7 dana programiranja (vec iamam ideju). Idem se sad hladiti pa mozda budem programirao.
Post #495 · Jul 23, 2004, 9:55 AM
Hehe, evo ja bas cjelu noc programirao i kuhao se kao i ti, sada je u sobi 29.2 a vani 35.9, bio sam nasao sinoc neki stari cooler za procesor, spojio ga u komp i stavio na stol pored misa i tastature i hladi me cjelu noc, da ga nema krepo bi, full je dobar, ima cak preko 4000 okretaja u minuti :)

One more time:
HELP ME: http://gs.gamer.hr/forum/viewtopic.php?p=1806#1806
Post #496 · Jul 23, 2004, 10:16 AM
HeHe vidim da i ti imas problema sa forumom cim si postao dva posta. :o)
Ma ja imam veliki ventilator ali to nepomaze kad je vrucina smorm se totalno treba kupiti klimu a ikomp mi se greje 51 stepen.
GINK · Jul 25, 2004, 3:41 AM
Evo krecem sa jos jednim maratonom programiranja.
Sad je 5h30 ujutro i moram napraviti:
- Bonus: Boots (za 2x hodanje unutar 30sec.) i full mi se cini taj bonus glupim, neznam dali da napravim da 30sec moze brzo ili stalno ili...
- Bonus: Slow motion with blur effect (MOZDA!, napravit cu ga samo da vidim kako izgleda)
- 100 siljaka na random pozicijama (na tileovima)
- Ako stignem, loading screen skroz uljepsat, mozda ni ne trebaju oni postoci jer na nekim boljim kompovima se igra instantno ocita!

Mislio sam napraviti i da kisa pada i kad kapne u vodu da se ljepo i lagano bljucne ali je prenaivno da kisa pada u zgradi i vani?!?!
btw, treba mi jos neka ideja da povecam igrivost, grafika nije vazna!!!
Post #498 · Jul 25, 2004, 10:03 AM
Strava su sve ideje jedva cekam da vidim konacnu verziju igre. Po ovome sto si napisao rekao bih da je igra full zakon. KAd ces da je zavrsisi i stavis bar nama download?
Post #499 · Jul 26, 2004, 11:10 AM
NEWS

Postavio sam beta verziju map editora v0.2. Do pune verzije ostalo je jos:

ubaciti dugmice za ubacivanje drveca i ostalih 3d objekata
opcije za drvece i objekte (rotate, move, scale)
i uraditi New, OPen Save i gotovo je sa ovim programom.

Forum za Map Editor ....

Kratki opis:
Program ima 3 viepworta prvi i drugi su 2d pogledi koji se mogu menjati. U meniju Viewport>Camera mozete promeniti poglede. Preporucujem (a to je i automacki podeseno na pocetku) da u prvom viewportu bude top pogled a u drugom Left. Nemojte koristiti Bottom, Right i Front poglede jel nemaju smisla i nisam ih napravio jer netrebaju.

U meniju Viewport> Render mode mozete menjati render mod svih viewporta.

Treci viewport je 3d pogled kroz koji se krecete pomocu dugmica WASD, dugmici Q i Z su dizanje gore i spustanje dole. Ako hocete da se krecete po visini terena kliknite na meni Kamera>Visina = Land. Dugmici E i C sluze za menjanje ugla gledanja u nebo odnosno u zemlju pod uglom.

Za prva dva viewporta postoji zoom to je onaj klizac. Zoom mora biti do 2000. Prvi viewport zumirate kad stisnete na option button pored koga pise viewport 1 u frame delu i pomerate slider. Isto tako za drugi viewport.

Pan vazi za prvi i drugi viewport i on radi tako sto selektujete neki od prva dva viewporta i drzite desni tasetr i pomerate misa i tako imate pan.

Pravljanje atmosfere je klikom na dugme create atmosphere i odaberete atm fajl za sad imaju 2 sunset i winterset.

Kreiranje landscapea je na createlandscape izaberite highlite iz direktorijuma highlite, texturu iz direktorijuma texture i upiste ime velicinu i scale texture.

Ovo je kratak opis detaljan cu jos napisati ali sad idem radititi dalje komoe nesto nije jasno neka me pita.

Obavezno javite sta mislite.
Post #500 · Jul 26, 2004, 3:54 PM
Cao svima. He He upravo kod mene bili iz kablovske televizije da nam uvedu. Prijavio sam se i za 10-15 dana ce nam uvesti kablovsku televiziju. Vec rade ulicu vise moje pa kad dodju do nas onda ce nam ugraditi. Uvodjenje kosta 45E i mesecno 4.5E a imam 50 kanala. I sad ono najbitnije imacu i kablovski internet 512Kb/s 250 Mb 9E mesecno stim sto mozes da biras brzinu do 2Mbita i velicinu kolko hocu ali vise kosta. U svakom slucaju od sad kad uvedu to mocicu da budem online non stop i da chatujem sa edijem jer kad chatujem putem icq-a ili standardno chatoavnje to je besplatno.

Pozdrav

p.s. Full sam happy
Post #501 · Jul 27, 2004, 6:49 AM
Cao Miskec, vidim ja puno novosti od tebe.

Za gink download, jos ne, za nikog, zelim da budete u neizvjesnosti, tek kad igra izadje cete je vi dobiti (da, sa key-em za registranicu isto :))...
Ubijam se za igru, imam jos 3 dana a imam dosta posla, mislim da nocu uopce spavat vise! Sad idem zadnjih 5 sati odspavat i to je to do 1.8.2004

Za NSL Map Maker, upravo sam ga skinuo ali probat cu ga poslje spavanja pa cu ti odgovoriti. U svakom slucaju, napravio si super posao, sve ljepo i profesionalno :clap:
btw, kako si napravio one razmake na forumu, na svojoj TO-DO listi, meni TAB ne sljaka a SPACE vrijedi samo jedan za redom jer forum makne ostale razmake viska...?

I ovo za kablovsku, genijalno, uzmi to cim ti je uvedu!!!
Pa da real time mozemo raditi i chat-ati bez brige za troskovima i nekih posebnih dogovaranja... :)

cya
Post #502 · Jul 27, 2004, 7:35 AM
Ma smorio se ja jedan dan za to spcae u todo izgledalo mi je sranje i nikako nisam mogao srediti. I tako razmisljajuci izvalim da se to sto upises u taj text box ucitava kao html file a kod za space u htmlu je &nbsp i to je jedan space i ti kolko oces spacea ubacis tolko ovih sranja i eto. Mogao bi napraviti dugmice iznad text boxa da kad kliknes da se automacki ubaci space tj. ovaj mali code za space kao sto je url img i ostalo.

Jedva cekam da probas map editor pa da vidim sta mislis.

Pozdrav Miskec
Post #503 · Jul 27, 2004, 12:42 PM
Pozdrav svima, ja sam neplanirano otputovao par dana na soltu nisam se stigao nikome ni javit. Radovi napreduju, ja jedva cekam da pocnemo CI radit.
Edi od zvukova bi mi trebalo:
-Kad pojede mrkvu
-Kad ga neprijatelj takne

SKIFF_NEWS:
Trenutno razmatram stavljanje drugog lika umjesto onog zeca i stavljam nove levele. Sejvanje i loadanje s 4 slota je gotovo iako je menu graficki bezveze funkcionira glavni dio.
Post #504 · Jul 27, 2004, 10:59 PM
Bio si na ?olti....?ta nije tamo...a ni?ta...!
Kako je bilo ?
Post #505 · Jul 27, 2004, 11:48 PM
Cao svima,
ja samo da javim sutra u 9h mi istice internet za ovaj mesec pa me nece biti mozda 5 dana dok neskupim pare za dopunu ili se cujemo za 10-ak dana kad mi uvedu kablovski net.

Pozdrav
Post #506 · Jul 28, 2004, 12:10 AM
To Miskec:
Evo probao sam editor i radi ok ali imam par primjedbi :P :
- Kamera sa WSAD je super ali si trebao napraviti dok je Focus na njoj da se rotira na Mouse njezin pogled a na WSAD da se ide naprijed/nazat/strife ljevo i desno.
- Gornje dvije kamere nisam puno skuzio, trebao bi staviti da je neka mapa default tako da se lakse skuzi
- u desnom meniu da imas dva gumba za load mapu, jedan Land Image a drugi Lend Highmap(to je ono crno bjelo)
- Zaboravio sam ti reci, velicina mape bi uvjek trebala biti staticna tako da to ne moram programirati jer sam u NSL-u sve vec napravio da je velicina uvjek ista, ona velicina je sasvim dovoljna...
- Sve ostalo je super, ono sa atmosferom i fullscreen kamerama je fora isto...
Sori ako sam bio strog :doh:

Kuzim sta mislis sa razmacima, btw, ono kako si mi dao code kao primjer na forumu. code se pretvorio u SPACE :)

To Igor:
Ok, zvuk cu ti dati danas ili sutra ako nije bed, sad idem radit Gink pa se necu...ma jebes..idem ti sad naci zvuk!
"Kad ga neprijatelj takne", sto si mislio pod tim, neki bum, tras, paf, udarac sake?
Download: skiffy_sounds.zip [65 Kb]
Pa nacrtaj nesto jednostavno sa osnovnim bojama da izgleda kao Cartoon, jer ti je igra fora a trebat ce nam par novih freeware igrica (sa barem malo kvalitete) za novu stranicu, ja imam PanicInvaders koji je gotov skroz i samo ceka stranicu...

To All:
CI pocinjemo cim Gink i nova stranica izadje, pa cu ja sa miskecom i davidom lagano zavrsavat NSL i pripremat CI da ga mozda napravimo komercijalnog!$!
Post #507 · Jul 28, 2004, 1:58 PM
Dino wrote:
Bio si na ?olti....?ta nije tamo...a ni?ta...!
Kako je bilo ?

Nije tamo...
Bilo je dobro, ali kratko ;)
Nije bas bilo ekipe tamo, nisu se skupili jos.

To Edi:
Thank you verymany :)
Post #508 · Jul 29, 2004, 3:14 AM
NP Igore :)

I tako prosla jos jedna cjela noc programiranja, napravio sam glavni menu (oko 40%) za Gink i sad (5:13 ujutro) idem spavat na 3 sata i onda idem na kavu i nastavljam programirati :) ludnica..
:D ME SO HAPPY :D
Post #509 · Jul 30, 2004, 4:52 AM
Edi...rekao si da napravimo svako svoj jedan brzi projektić za novu stranicu !

Pa imam ja dosta idejica, ali ne znam koliko mi je pametno ulaziti u jo? jedan projekt. Mo?da da napravim nastavak Find 5...a uostalom to treba maknuti sa stranice jer u tom programu ima materijala kojih ne bi smjelo biti ! A promjenio bi ime igre u ne?to modernije "Right and Wrong" i tra?io bi nekakve besplatne slike prirode i tako ne?to...nema vi?e golih ?ena (dok ne budemo imali svoje vlastite modele "GS GirlS") .

Razmi?ljao sam o tome da napravimo ne?to poput onih automata sa puno igrica...to bi bilo dobro za prodaju...jedna igra a u njoj sitnih 10...a od tih deset svako iz tima napravi po koju...!
Post #510 · Jul 31, 2004, 9:37 AM
Dino wrote:
jedna igra a u njoj sitnih 10...a od tih deset svako iz tima napravi po koju...!

Ali nas nema 10 u timu... ;) :twisted: :-?
...
Danas je 31.07. --> GO EDI! GO EDI! :D

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in