Replies: 1,696Views: 240,661Started: Aug 8, 2005, 12:26 PMPage 26 of 57
Post #751 · Jun 1, 2006, 12:34 PM
Nije problem u tome sto danas nije nista posebno biti Hrvat, i uostalom tko zeli biti kao glupi ameri, problem je u tome sto se ljudi srame da su Hrvati. Mene prvog je sram i neugodno mi je kad izadjem van, pola rijeke se izvija na cajke, iz svakog drugog auta pici ciganska muzika,a nije da nema alternative, rijeka je uvijek bila rockerski grad. Sram me je kad dodjem na gostovanje u Basel na Hr-Arg i onda mi neki patriota koji jedva natuca hrvatkski prodaje price o domoljublju, isti onaj koji je za vrijeme rata pobjegao glavom bez obzira. Isti ti ljudi otvaraju narodnjacke klubove, razno razni ratni profiteri, djubreta prve kategorije se vracaju i zagovaraju toleranciju...
A burke a ako od toga sto si hrvat nemas nista, uvijek moze skoknut do srbije i biti malo srbin, cisto da uocis razlike, covjek se lako navikne na dobro i vrlo brzo pocne to uzimat zdravo za gotovo, a kad predje na gore onda je tragedija. Pitao bi te malo o tome sta bis bio da su ti prije par godina zbog nekompetentne vlasti Natove bombe zujale kraj usiju...
Post #752 · Jun 1, 2006, 1:00 PM
Za?to amerikanci svuda ističu svoju zastavu i ameriku (uncle sam)???
Zato ?to su oni umjetni narod. Naime, izuzev starosjedioca Indijanaca, američki narod čine mahom doseljenici - od 17. i 18. st. pa nadalje Europljani, a zatim i Afrikanci, Azijati itd., dakle svi pripadnici pojedinih naroda i nacija. Na taj način oni poku?avaju stvoriti svoj nacionalni identitet i određenu homogenost. Meni tako ne?to, a vjerujem i mnogim Amerikancima, ne treba.
Post #753 · Jun 1, 2006, 1:34 PM
ovo nije politička spika! normalno da se kao pripadnik jednog malog naroda ponosim na?im uspijesima i ?elim očuvat svoj kulturni identitet, ali ne znam za?to neki ljudi svaku jebenu priliku iskori?tavaju da ma?u zastavama, pa čak i kad to nije ni potrebno, a jo? manje je primjereno situaciji! zna se kad idu zastave na ulice, a kad ne idu!
@River87 a ?to ti meni sad govori? da odem u Srbiju bit malo Srbin? kakva ti je to spika? kakve to veze ima s raspravom o Hrvatskoj? ako ?eli? malo pričat o nesposobnoj vlasti u Srbiji i NATO bombama, onda pitaj Mi?keca ?ta misli o tome! on je ipak sve to pro?ivio!
Post #754 · Jun 1, 2006, 1:45 PM
Burke wrote:
a ?to ti meni sad govori? da odem u Srbiju bit malo Srbin? kakva ti je to spika? kakve to veze ima s raspravom o Hrvatskoj? ako ?eli? malo pričat o nesposobnoj vlasti u Srbiji i NATO bombama, onda pitaj Mi?keca ?ta misli o tome! on je ipak sve to pro?ivio!
Tebe sam naveo kao primjer tisuca ljudi kojima nista ne znaci sto su hrvati, a Srbiju sam uzeo kao primjer da nam je josh i dobro s koliko debila smo u drzavi. Ne shvacas si "spiku" preosobno...
Post #755 · Jun 1, 2006, 1:51 PM
Ljudi get a life...
Post #756 · Jun 1, 2006, 1:55 PM
E upravo o tome pricam, ljude boli kurac, rade negdje na minimalcu, ili studiraju pa se krpaju sa starcima, jebu nesto i zadovoljni su i boli ih kurac i za nacionalnost i obiljezja i pripadnost i patriotizam. I stat ce zajedno, ponosni na svoju zastavu, tek kad ih neki karizmaticni vodja posalje opet u rat ko ovce a nitko se nece pitati kako je doslo do toga.
Post #757 · Jun 1, 2006, 2:30 PM
Ej vi domoljubi, aj u vojsku 6 mjeseci. Kad ti je Hrvatska sahovnica na celu sest mjeseci, kad dizes Hrvatsku zastavu dok svira "Lijepa nasa" pred 500 ljudi, osjetis ponos sto si Hrvat onda znas zasto je to tako posebno. Nisam neki patriot, nisam desno i te spike, ali osjecam ljubav prema domovini. Mislim da bi svaki stanovnik ove zemlje trebao bar malo toga imat u srcu. Ljudi koji na takvo nesto odmahuju rukom i govore get a life, ali i ljudi koji masu zastavom i guraju se u prve redove ne postujem previse. Postujem i zahvalan sam onima koji su bili tamo gdje su bili 90-ih. I laka zemlja onima koji vise nisu sa nama. Ako je netko dao zivot da bi zivjeli u Hrvatskoj, zar nebi onda svi trebali bar malo bit ponosni sto su hrvati? Al opet ne bas radit marketing od toga ko ameri...
Post #758 · Jun 1, 2006, 2:48 PM
Post #759 · Jun 1, 2006, 3:00 PM
Ne ?elimo bit Amerikanci Jesmo Hrvati i ponosimo se time Voli svoje i svoju zemlju I prati svjetsko nogometno prvenstvo u nogometu
..... topic closed... vraćamo se nogometu
"Budimo otvoreni; Modrić je divan, ima sve komponente kao i Niko, no moj sin je jači igrač"
Izreka made by Mr Cico Kranjcar I ja sam uvijek tvrdio da je Niko jači... ali sam pritom mislio na pancetu
Post #760 · Jun 1, 2006, 11:32 PM
Firedule wrote:
Ej vi domoljubi, aj u vojsku 6 mjeseci. Kad ti je Hrvatska sahovnica na celu sest mjeseci, kad dizes Hrvatsku zastavu dok svira "Lijepa nasa" pred 500 ljudi, osjetis ponos sto si Hrvat onda znas zasto je to tako posebno. i...
bio i prozvio, svtvarno to je neki posebni osjecaj stajat tamo sa Kalasnjikovovom na ramenu, ma super, jer ti si tada Hrvatski a ne bilo koji vojnik... ?znam da serem ali je super osjecaj... ?nemojte samo ostro... ?vidite i prozivite i ponesite sa sobom oko 10000 kuna da se mozete slobodno opijat i drogirat kao i ja...
Post #761 · Jun 2, 2006, 10:56 AM
bio i prozvio, svtvarno to je neki posebni osjecaj stajat tamo sa Kalasnjikovovom na ramenu, ma super, jer ti si tada Hrvatski a ne bilo koji vojnik... znam da serem ali je super osjecaj... nemojte samo ostro... vidite i prozivite i ponesite sa sobom oko 10000 kuna da se mozete slobodno opijat i drogirat kao i ja...
He he video bih te ja da u ratu moras da stojis sa kalasnjikovim na ramenu onda bi sigurno bio ponosan sto si hrvat i uzivo bi he he. Spasavao bi golu guzicu salim se
E a bas te lepo naceli temu u ovom topicu. Normalno je da se svako ponosi na svoju zemlju bez obzira kakva je. Srbija je jedna zemlja koja ima jebeno veliku istoriju ali nazalost kroz tu istoriju javaljuje se mnogi losi potezi politicke vlasti nase zemlje koji su doveli do toga da danas zivotarimo umesto da zivimo punim plucima. Ipak sam ponosan sto sam Srbin. I to je noramlno kaok sto ste svi vi ponosni sto ste Hrvati iako znate da Hrvatska nije najsjajnija i najbolja zemlja kao sto nije ni Srbija. Ali pononi smo na svoju zemlju i na svoju pripadnost. Mnogo jadnih sranja smo proziveli i mi Srbi i vi Hrvati 90tih godina zbog nekoliko budala na valsti koje su sebi zacrtale neke ciljeve. Ljudi su ginuli za dzabe i za neke kretene koji su se smao bogatili i koje je bolelo uvo. krivo mi je sto sam najbolje godine svog zivota provea sedeci u podrumu kad su 300 metara dalje svakih sat vremena padale bombe i tako 4 meseca. Krivo mi je zato sto nigde nemogu da odem bez vize. Krivo mi je zato sto nemogu da za posteno odradjen posao uzmem posteno zaradjene novce. Ali i pored toga sam ponosan sto sam srbin. I jednog dana ako bog da da odem da zivim negde drugde (samo zbog politicke situacije) nikad necu prestati da budem Srbin i nikad necu prekinuti da negujem Srpske i paravoslavne obicaje.
A sto se tice amerikanaca oni su obicni kreteni. Imaju zemlju od 800 miiliona ljudi od kojih je 750 miliona glupo ko kurac neznaju ni gde zive ni nista. Tu mi glume neku pamet i neku moc. A to je sve zbog toga sto su slozni. Evropa je najstariji kontinent na svetu ali nikad nece biti kao Amerika jer nema sloge medju narodima jer je puno razlicitih nacija i narodnosti i mentaliteta i svega. U americi ima razlike medju stanovnicima ali su oni ljudi tamo suvise glupi da to provale. Zbog toga oni izve bolje.
Al sam se sad nasro al jebiga moro sam reci he he
Ispali smo od ukrajne na U21 evropskom prventstu na penale. Bljak. I tako nismo odbranili titulu vice sampiona od 2004 godine smrc
Post #762 · Jun 3, 2006, 11:35 PM
Oj Hrvatska mati nemoj tugovati, zovi, samo zovi svi ce Kranjcarovi za te zivot dati! Necu nista reci, poslusajmo izbornika kako ce se vaditi da nemaju ovog da nemaju onog, pa za koji kurac sluze 23 igraca. Ja cu kazati da ako ovako budemo igrali na Svijetskom Prvenstvu bit cemo sretni ako odemo doma sa ijednim bodom. Nadam se da je ovo bilo zagrijavanje i odmaranje pred SP.Zaigrati za reprezentaciju mnogi igraci samo sanjaju godinama i pozivu da nose kockati dres. Ovi koji su sada na popisu se zajebavaju umjesto da pobjede ili da poginu pokusavajuci. Svaka cas Irancima oni su pokazali kako se igra, jucer nasi su pokazali suprotno. Sta vrijedi tri cetiri polu prilike kada nam napadaci grijese, veza grijesi u pasevima, obrana... Ljudi su pa grijese, i Brazilci su ljudi, pa grijese a ne stalno(nase cetiri zadnje utakmice sve vise), njihovi napadaci ce uzivat kada vide ko ih cuva u obrani, oni kojih bi se trebali bojati! A mozda je to samo Cicina diverzija
Post #763 · Jun 4, 2006, 3:07 PM
Australija, svaka cast! Nadan se da je Cico gledao...
Post #764 · Jun 6, 2006, 8:59 AM
najgore je cuti kako mladi ljudi stvaraju kineske zidove u glavi. vrlo sam ponosan na svoje porijeklo i na svoju kulturu ali to me ne navodi da tupim o jeftinom patriotizmu, tako cesto iskazivanom na nogometnim utakmicama. dajte odgovorite mi:sto bi svaki pojedinac trebao napraviti da ga prestane boljeti "palac"? trebao bi kupiti golemi barjak 3x3, nositi gardisticku traku oko glave dok je na poslu za koji dobiva minimalac ili pak olaksati muke hrvatskoj majci i, ako studira, oduzeti si zivot u znaku protesta jer hrvatska nije supervelesila poput amerike? dajte ljudi, pokusajte vidjeti malo svijeta, upoznajte zemlju u kojoj zivite(ne preko koreografija na stadionima) i druge tako da povecate svoju kulturu i to sve sa dozom skromnosti i sa velikim postovanjem prema drugima. za tako bitne stvari ljude boli "palac", altro che patriotizam! pa najveci dio "patriota", najvjerovatnije, niti ne prica domaci zato nemojmo pizditi o ljubavi prema rijeci i hrvatskoj kada ne njegujemo tradiciju SVOGA kraja. kako netko moze cijeniti tude kada svoje niti NE POZNAJE. najbolji je patriota onaj kojemu je najveci dodir sa drugim narodima odlazak u palmanovu zbog jeftinih jogurta. drugo: u americi ljudi rade i ima ih 250000000! i to su jedine razlike izmedu hrvatske i usa. amerikanci, radili na minimalcu ili ne, rade STALNO! ugledajmo se, naucimo nesto! NE! nama je bitnije kakva ce biti koreografija na utakmici rijeka-medimurje i koliko cu "para dignuti na kladionici". Go croatia.[/img]
Post #765 · Jun 6, 2006, 9:06 AM
altro che patriotizam! pa najveci dio "patriota", najvjerovatnije, niti ne prica domaci zato nemojmo pizditi o ljubavi prema rijeci i hrvatskoj kada ne njegujemo tradiciju SVOGA kraja
Ja njegujem, radim vino i kuham rakiju, a bome znam i ki če nan ča, ča če nan ki niki nan ni? ne more
Post #766 · Jun 6, 2006, 9:12 AM
...najveci dodir sa drugim narodima odlazak u palmanovu zbog jeftinih jogurta
Odlicna recenica .
Post #767 · Jun 6, 2006, 9:29 AM
Boki!
Tako je majstore!
Post #768 · Jun 6, 2006, 10:04 AM
Ja nisam patriot, ali ipak volim svoj grad ! Kad odlazim iz njega ne prodje niti dan dva vec mi fali !
Kad sam u nekom drugom gradu, makar bila to Opatija, cesto mislim kad cu se vratiti doma. Pogledavam na sat. Gubim se. Grad moj mi fali.
Post #769 · Jun 7, 2006, 7:57 PM
SPANJOLSKA - HRVATSKA 0 : 1
? ? ? ? ? ? ? ? ?
Post #770 · Jun 7, 2006, 8:57 PM
Pogledaj sad.
Post #771 · Jun 7, 2006, 9:01 PM
Kurac sada. Bilo bi zavrsilo 2 : 2 da nas nisu pokrali suci. Francuz je non stop nesto sudio protiv Hrvatske, a posebno protiv Dade. Covjek jednostavno nije mogao igrat. Beeeeeeeeeeeeeeee. Jebem ti takav nogomet.
Post #772 · Jun 7, 2006, 9:06 PM
Stipe Pletikosa -> igrač utakmice
Post #773 · Jun 7, 2006, 9:23 PM
@ Zola Istina za suca... mislim da je svaki put kada je ?panjolac pao na pod ili dignuo ruku odmah sudio faul za njih
Inače, standardna prijateljska... i mislim da neki igrači ne mogu i ne smiju igrat u reprezentaciji: Vranje?, Bo?njak, Tokić.... a Ivan Leko je opet bio dobar, smjestio je vrhunski loptu Bo?njaku, ali je ovaj pucao ko da ima na nogama ?lape
Post #774 · Jun 7, 2006, 9:54 PM
Herri wrote:
@ Zola ... ali je ovaj pucao ko da ima na nogama ?lape
Post #775 · Jun 7, 2006, 11:57 PM
ma kakav sudac!? katastrofa od igre! niko je kreten, bo?njak je izgubljen, tokiću se jo? vrti u glavi od onoga, pletikosa ne zna vi?e ni?ta o branjenju, dado ne ku?i da je stalno u ofsajdu, a klasnić ne zna pričat hrvatski...
Post #776 · Jun 8, 2006, 5:04 AM
Burke Odlicno zapazanje !
Post #777 · Jun 8, 2006, 9:33 AM
pletikosa ne zna vi?e ni?ta o branjenju
Stipe je najbolji golman u Hrvatskoj!! Jedino ga Runje mo?e zaminit
Post #778 · Jun 8, 2006, 9:34 AM
Burke wrote:
ma kakav sudac!? katastrofa od igre! niko je kreten, bo?njak je izgubljen, tokiću se jo? vrti u glavi od onoga, pletikosa ne zna vi?e ni?ta o branjenju, dado ne ku?i da je stalno u ofsajdu, a klasnić ne zna pričat hrvatski...
Sta si ti pijan? Kazi da si pijan da se ne svadjamo.
Sudjenje, zajedno sa pomocnicima, blago receno katastrofa. Niko je jucer prvi puta nakon 10 godina dobro odigrao. Prvi sam za kritizirat krme, al jucer je bilo solidno. Bosnjak je cvaljo, kao i onaj sut...i on je zalutao u repku, ali svejedno je sudac mogao nesto svirati. Tokic, ko Tokic... Pletikosa nezna o branjenju, al svejedno je skinuo penal. Dado i Klasnic kojemu su ponistili lijep, mada neregularan gol, su nasi miljenici, sta ne?
Burke igras previse managera
Post #779 · Jun 8, 2006, 2:35 PM
dule ne seri!
Post #780 · Jun 8, 2006, 3:53 PM
objektivno kakva je tekma bila? nisam ju imao prilike pogledati.
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅